Στη Βουλή η υποστελέχωση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ΠΓΝΛ

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗ *ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 15:46

Αναφορά με την επιστολή του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για τα προβλήματα του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου κατέθεσαν οι βουλευτές ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Χρήστος Κατσώτης. Οι δύο βουλευτές ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

 να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μόνιμη στελέχωση του μικροβιολογικού εργαστηρίου με μόνιμο ιατρικό και τεχνολογικό προσωπικό.

Εξάλλου με ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας επισημαίνει ότι μόνο η επαρκής στελέχωση και η χρηματοδότηση των νοσοκομείων οδηγεί σε ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και αναφέρει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, επανειλημμένα έχει επισημάνει έγκαιρα ότι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, αλλά και των υπολοίπων δημόσιων δομών, έχουν σοβαρές επιπτώσεις, μια από τις οποίες είναι και η αδυναμία κατάρτισης ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης.

Με αφορμή τη βαριά υποστελέχωση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΠΓΝΛ, θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει να προνοούνται και να προλαμβάνονται, προτού αποβούν σε βάρος της περίθαλψης των συμπολιτών μας.

Οι αρμόδιες Διοικήσεις και το Υπ. Υγείας θα πρέπει να εφαρμόζουν συγκεκριμένη στρατηγική στελέχωσης και χρηματοδότησης, η οποία θα λαμβάνει υπ’ όψιν της και απρόβλεπτους παράγοντες, όπως π.χ. οι έκτακτες αποχωρήσεις γιατρών, η λήξη συμβάσεων επικουρικών, ο ανεπαρκής αριθμός ειδικευομένων κ.λπ.

Στην προκειμένη περίπτωση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΠΓΝΛ, καλούμε κάθε κυβερνητικό αρμόδιο, με διαδικασίες εξπρές να προχωρήσει στη στελέχωσή του. Η πρόσκαιρη μετακίνηση γιατρών από άλλες δημόσιες δομές, ανακουφίζει προσωρινά από το πρόβλημα, χωρίς όμως να το επιλύει, χώρια δε που «αποψιλώνει» από ιατρικό προσωπικό άλλα χρήσιμα εργαστήρια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass