Στη Βουλή τα προβλήματα της Γυναικολογικής Κλινικής

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 16:11

Τραγική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με ερώτησή του στη Βουλή.

Στην ερώτηση μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη Μαιευτική Κλινική, που εξυπηρετεί πάρα πολλά περιστατικά, υπάρχουν μόνο δύο γιατροί (λόγω λήξης των συμβάσεων επικουρικών ιατρών) για να καλύψουν όλες τις ανάγκες (καισαρικές, γεννήσεις, χειρουργεία σε σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα, όπως όγκους και ινομυώματα). Προτεραιότητα δίνεται πρώτα στις καισαρικές τομές και στη συνέχεια στα πολύ επείγοντα χειρουργεία, ενώ άλλα προγραμματισμένα χειρουργεία εκ των πραγμάτων καθυστερούν χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να είναι αρκετές οι καταγγελίες πολιτών για το θέμα, καθώς ο καρκίνος δεν χωρά αναβολές…

Όπως τονίζει, επιβεβαιώνοντας όλα αυτά, ο πρόεδρος Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κέντρων Υγείας, κ. Νίκος Νταφούλης, οι 2 γιατροί είναι σε μια άνιση μάχη χωρίς όπλα, καθώς ο τεχνολογικός εξοπλισμός της Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας είναι απαρχαιωμένος, η ξενοδοχειακή υποδομή χρήζει αναβάθμισης και υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιατρών. Οι εφημερίες του μήνα δεν μπορούν φυσικά να καλυφθούν με τους 2 γιατρούς! Στη Γυναικολογική Κλινική υπάρχουν πολλές μέρες κενές, όπου δεν υπάρχει καν γυναικολόγος!»

Δεδομένης της σοβαρότητας του προβλήματος αλλά και του κινδύνου να κινδυνεύσουν άμεσα ανθρώπινες ζωές, ο κ. Βελόπουλος με αφορμή και το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», ρωτά τον υπουργό Υγείας αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού της Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και η ξενοδοχειακή υποδομή της και αν προτίθεται να προβεί άμεσα στην έγκριση πιστώσεων για πρόσληψη επικουρικών γιατρών για τη συγκεκριμένη κλινική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass