ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 22:15

Συνεχίζεται και σήμερα η εξατομικευμένη ενημέρωση στο πολυιατρείο ΑNIMUS για τις πιο σημαντικές και συνήθεις παθήσεις του ορθού και του παχέος εντέρου, μεταξύ των οποίων είναι οι αιμορροΐδες, οι ραγάδες, τα συρίγγια, τα αποστήματα, τα κονδυλώματα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, οι πολύποδες και οι αιμορραγίες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον επιστημονικά υπεύθυνο και συντονιστή της δράσης, τις μεθόδους αποτελεσματικής πρόληψης των εν λόγω παθήσεων, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους (χειρουργικά ή μη χειρουργικά), ενώ όσοι από τους ενδιαφερομένους το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα πέραν της ενημέρωσης, να υποβληθούν και σε κλινική εξέταση.

SYNEXIZETAI KAI SHMERA H EJATOMIKEYMENH

 

 

* * *

Τα εμβόλια, τα αυτοκίνητα ΓΝΛ και οι θέσεις γιατρών στην 5η ΥΠΕ

Λίστες αναμονής ακόμα και στα ...φαρμακεία άρχισαν να σχηματίζονται από τους Λαρισαίους ασφαλισμένους για ένα αντιγριππικό εμβόλιο! Τα διαθέσιμα εμβόλια στα περισσότερα φαρμακεία έχουν εξαντληθεί, ακόμα και στα φαρμακεία του κέντρου της Λάρισας, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση και εγγράφουν τους ασφαλισμένους σε λίστα αναμονής για να τους εξυπηρετήσουν μόλις φθάσει στη Λάρισα νέα παρτίδα εμβολίων.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθανάσιος Κουτσούκης χαρακτήρισε φυσιολογική την έλλειψη εμβολίων στην αγορά, καθώς οι καθυστερήσεις παράδοσης από τα εργοστάσια σε συνδυασμό με την προβολή και ενημέρωση ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για την ανάγκη εμβολιασμού εκτόξευσε τη ζήτηση στα ύψη. Σύμφωνα με στοιχεία του κ. Κουτσούκη, η ζήτηση παρουσιάζεται αυξημένη κατά 50% συγκριτικά με την περυσινή περίοδο, ζήτηση που δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί παρότι οι παραγγελίες των φαρμακείων της Λάρισας ήταν αυξημένες κατά 20% συγκριτικά με την περυσινή περίοδο, με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου να εκτιμά ότι στα τέλη της εβδομάδας θα έρθει στη Λάρισα η νέα παρτίδα των εμβολίων.

* * *

* Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια αναγνωρίζεται η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ως Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων και Πολύπλοκων Νοσημάτων, στην κύρια θεματική ενότητα: «Σπάνια Αυτοάνοσα Ηπατικά Νοσήματα», στις υποθεματικές ενότητες:

- Αυτοάνοση Ηπατίτιδα

- Πρωτοπαθής χολική χολαγγειίτιδα.

* * *

* «Το τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πέρασε δύσκολες στιγμές – όπως και η χώρα -, όμως διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις, αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία που έχουμε ως παρακαταθήκη, να κάνουμε «ένα βήμα μπροστά», να ανταποκριθούμε ακόμα καλύτερα στις σύγχρονες απαιτήσεις των ασθενών και τις νέες προκλήσεις της εποχής» υποστήριξε η διευθύντρια του Τμήματος κα Πόπη Κουρσούμη.

Μιλώντας το προηγούμενο Σάββατο στην εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής έδωσε το στίγμα του Τμήματός της επισημαίνοντας πως στην εικοσαετή και πλέον λειτουργία του, καταξιώθηκε στη συνείδηση των συναδέλφων στη Θεσσαλία, ως τμήμα αναφοράς και αντιμετώπισης των γναθοπροσωπικών ασθενών.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2014 εξετάστηκαν 888 ασθενείς έναντι 914 το 2015, 1028 το 2016, 800 το 2017, 1009 το 2018 και 1076 το πρώτο 9μηνο της φετινής χρονιάς. Επίσης, το 2014 νοσηλεύτηκαν 453 ασθενείς έναντι 463 το 2015, 495 το 2016, 413 το 2017, 503 το 2018 και 386 το πρώτο 9μηνο της φετινής χρονιάς. Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν και τα χειρουργεία καθώς από τα 392 το 2014 αυξήθηκαν σε 415 το 2015, 424 το 2016, 394 το 2017, 373 το 2018 και 288 το πρώτο 9μηνο της φετινής χρονιάς.

* * *

*Την προμήθεια δύο αυτοκινήτων για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου ενέταξε στο πρόγραμμα χορηγιών του Τραπεζικού Ομίλου με τον οποίο συνεργάζεται η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Συγκεκριμένα ενέταξε την προμήθεια ενός επιβατικού αυτοκινήτου 9 θέσεων για τις ανάγκες τις Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ. με τιμή: 27.326,97 ευρώ και ενός επιβατικού αυτοκινήτου για τις ανάγκες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας με τιμή: 18.591,13 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

* * *

* Με συμμετοχή, άνω των 300 παιδιάτρων, ολοκληρώθηκε το 12ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, με θέμα «Η Παιδιατρική στην Πράξη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των οκτώ συνεδριών του Συνεδρίου, αναδείχθηκαν μία σειρά από σημαντικά θέματα που άπτονται της Παιδιατρικής, μεταξύ των οποίων το σχήμα εμβολιασμών όπως αυτό τροποποιήθηκε τελευταία, με αναφορά στη συχνότητα της μηνιγγίτιδας Β, η οποία παρουσιάζει διεθνώς μείωση, περιορίζοντας τη χορήγηση του ομόλογου εμβολίου στις ομάδες κινδύνου. Αναφέρθηκε επίσης, η σημαντική ελάττωση της συχνότητας και της βαρύτητας των πνευμονιοκοκκικών λοιμώξεων λόγω της ανοσοπροφύλαξης που ασκεί το αντίστοιχο εμβόλιο. Επιπρόσθετα, σημειώθηκε, ότι ο εμβολιασμός κατά των ιών των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV) πρέπει να εντατικοποιηθεί διότι ήδη διαπιστώθηκε ελάττωση των περιπτώσεων καρκίνου της μήτρας και να επεκταθεί ακόμη και στα αγόρια.

* * *

* Τον βαθμό του Διευθυντή Χειρουργικής κλάδου ιατρών ΕΣΥ του Γ.Ν. Λάρισας πήρε ο επιμελητής Α’ Χειρουργικής Κλινικής Ανάργυρος Γιαγλάρας.

Η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου υπογράφηκε μετά τη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Χειρουργικού Τομέα.

* * *

* Σαράντα μία κενές οργανικές θέσεις κλάδου Ειδικευμένων Ιατρών/Οδοντιάτρων ΕΣΥ κατάνειμε στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εσωτερικών για τη βελτίωση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.).

Στην 5η ΥΠΕ κατανέμονται 7 θέσεις εκ των οποίων οι 4 ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής και οι 3 Ιατρικής Βιοπαθολογίας- Εργαστηριακής Ιατρικής.

 

Η νέα ιστοσελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου

H NEA ISTOSLIDA TOY FARMAKEYTIKOY SYLLOGOY

Τη νέα ανανεωμένη σελίδα του στο διαδίκτυο ενεργοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.fslarisas.gr

Πρόκειται για δυναμική ιστοσελίδα στην οποία μπορούν να περιηγηθούν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου με ειδικούς κωδικούς αλλά και ελεύθερα κάθε ενδιαφερόμενος για τον τομέα του φαρμάκου και τις δραστηριότητες του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του συλλόγου τις επόμενες ημέρες θα "φορτωθεί" στην ιστοσελίδα όλο το διαθέσιμο υλικό, ενώ παράλληλα με τη νέα θα λειτουργεί και η παλιά ιστοσελίδα. Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου φιλοδοξεί να γίνει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα σημείο αναφοράς της φαρμακευτικής κοινότητας τόσο στην Θεσσαλία όσο και στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass