Πρόγραμμα για υγειονομικό έλεγχο προσφύγων

ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η 5η ΥΠΕ - ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΕ ΧΩΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ- ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2019 22:00
Από την επίσκεψη του κλιμακίου με επικεφαλής τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων της Καρίτσας Από την επίσκεψη του κλιμακίου με επικεφαλής τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων της Καρίτσας

Ειδικό πρόγραμμα για τον υγειονομικό έλεγχο όσων προσφύγων και μεταναστών έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στον νομό Λάρισας και φιλοξενούνται σε προσωρινούς χώρους φιλοξενίας θέτει σε εφαρμογή η 5η ΥΠΕ.

Το πρόγραμμα είναι συνεχιζόμενο για όσο χρόνο εμφανίζονται μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών στον νομό Λάρισας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Υγειονομικής Περιφέρειας και τέθηκε σε εφαρμογή μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο διοικητής κ. Φώτης Σερέτης, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει τον βαθμό ετοιμότητας των υγειονομικών δομών για να ανταποκριθούν σε αυξημένες ροές μεταναστών προς την περιφέρεια.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, κλιμάκιο με γιατρούς Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής, νοσηλεύτρια και επισκέπτρια Υγείας με επικεφαλής τον διοικητή κ. Φώτη Σερέτη και τον υποδιοικητή κ. Ηλία Τσιαούση, επισκέφθηκε τον χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Καρίτσα, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμα πρόληψης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Screening) για τους ενήλικες και τα παιδιά σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η επιλογή στηρίχθηκε στο γεγονός ότι στον συγκεκριμένο χώρο δεν λειτουργεί ιατρείο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως σε οργανωμένα Κέντρα Φιλοξενίας, μεταξύ των οποίων στο Κουτσόχερο, με το κλιμάκιο να ελέγχει την κατάσταση της υγείας των φιλοξενούμενων και να προχωρά στην αντιμετώπιση όσων προβλημάτων εντοπιστούν.

Στελέχη της 5ης ΥΠΕ προσκείμενα στη διοίκηση δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους από τη δρομολόγηση του προγράμματος πρόληψης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πρόσφυγες και μετανάστες -πιθανότατα να είναι η πρώτη ΥΠΕ που εφαρμόζει πρόγραμμα πρόληψης ΠΦΥ- επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί και σε άλλους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Σημειώνεται ότι ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα από τους αναπληρωτές διοικητές των δύο νοσοκομείων της Λάρισας να θέσουν τον μηχανισμό τους σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν σε πιθανή αυξημένη μεταναστευτική ροή από τη νησιωτική στην ηπειρωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, ενώ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές διερευνώνται και οι δυνατότητες των νοσοκομείων σε ολόκληρη την Υγειονομική Περιφέρεια.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass