Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιμένουν πρόσληψη από το 2017!

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2019 22:02

Προσλήφθηκαν το 2017, αλλά σήμερα, δύο χρόνια μετά, δεν έχουν πιάσει ακόμη δουλειά 132 επιτυχόντες προκήρυξης του ΑΣΕΠ, για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.

Επί τρία χρόνια διεκδικούν τις θέσεις εργασίας που κατέκτησαν μέσω του δημόσιου διαγωνισμού, τις οποίες «πάγωσαν» με ασφαλιστικά μέτρα ιδιωτικές εταιρείες που είχαν αναλάβει αντίστοιχα τα έργα καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης στα δύο Νοσοκομεία.

Οι 48 εξ αυτών προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και υποστηρίζουν ότι η διαδικασία των προλήψεών τους θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, βάσει νόμου που εκδόθηκε τον Μάιο του 2019 και δίνει το "πράσινο" φως για άρση της αναστολής της προσλήψεων που «πάγωσαν» σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δηλώνουν δε, ότι ανάλογες περιπτώσεις προέκυψαν και για προσλήψεις επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων έχουν προχωρήσει σήμερα σε άρση της αναστολής των προσλήψεων.

Επιτυχόντες του διαγωνισμού, με εκπροσώπους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καταθέτοντας το αίτημά τους για άμεση εφαρμογή της απόφασης πρόσληψής τους.

Συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Ανθή Χαλιβέρα, όπου και συμφώνησαν, να παρευρεθούν μαζί με τον νομικό τους σύμβουλο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, μεθαύριο Πέμπτη, για να εκθέσουν και να συζητήσουν το θέμα της πρόσληψής τους.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αφορούσε στην πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

(8 μήνες), που είχε προκηρύξει η διοίκηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας (ΠΠΝΛ και ΓΝΛ) για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ