Ιατρεία διακοπής καπνίσματος σε όλα τα νοσοκομεία

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ * ΠΟΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 22:35
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ στο περιθώριο της προχθεσινής παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του καπνίσματος στην Αθήνα Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ στο περιθώριο της προχθεσινής παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του καπνίσματος στην Αθήνα

Σχέδιο για την υποστήριξη της διακοπής του καπνίσματος από τις δομές της δημόσιας υγείας στις περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θέτει σε εφαρμογή η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, μετά την προχθεσινή επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του καπνίσματος, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Στην εκδήλωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους βασικούς άξονες του ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος, ενός σχεδίου που ενισχύει και θωρακίζει την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με σεβασμό και ευαισθησία για όλους τους πολίτες και ιδιαιτέρως τα παιδιά. Ενώ απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για τη δημιουργία μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας, για έναν εθνικό στόχο Υγείας, για μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες.

Ο τρίτος άξονας του εθνικού σχεδίου αφορά στη μέριμνα για τους καπνιστές και την υποστήριξη της προσπάθειας για τη διακοπή του καπνίσματος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι η πολιτεία θα παρέχει ενεργή υποστήριξη σε όσους καπνιστές πάρουν τη δύσκολη απόφαση να θωρακίσουν οι ίδιοι την υγεία τους δίνοντας κατεύθυνση για αύξηση του αριθμού και ενίσχυση των Ιατρείων Διακοπής του Καπνίσματος.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων αυτών, χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης με έγγραφό του σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας ζήτησε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου επικαιροποίηση των στοιχείων λειτουργίας των Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος και ενεργοποίηση του προσωπικού τους για την ανάληψη δράσεων στο πλαίσιο του αντικαπνιστικού νόμου.

Σημειώνεται ότι Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος διαθέτουν στη Θεσσαλία το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, τα νομαρχιακά νοσοκομεία Καρδίτσας και Τρικάλων και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και στη Στερεά Ελλάδα τα νομαρχιακά νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας και το Κέντρο Υγείας Καρπενησίου (πρώην ΠΕΔΥ).

Παράλληλα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ θα ζητήσει από τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος να κινηθούν στην κατεύθυνση της οργάνωσης νέων, καθώς στόχος της 5ης ΥΠΕ είναι να μην υπάρχει στη χωρική αρμοδιότητά της τουλάχιστον νοσοκομείο που να μην διαθέτει οργανωμένο Ιατρείο για την υποστήριξη των καπνιστών. Κατεύθυνση που θα δώσει και στους νέους διοικητές των νοσοκομείων όταν ανακοινωθούν και αναλάβουν τα καθήκοντά τους, ενώ άγνωστη παραμένει η κατεύθυνση που θα δοθεί στα Κέντρα Υγείας δεδομένης της –περιορισμένης- δυνατότητάς τους να υποστηρίξουν και νέες δραστηριότητες δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass