«Η κυβέρνηση και ο κ. Κικίλιας να επιδείξουν ευαισθησία»

Η «ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2019 16:12

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης», αποτελούμενη από τους Νίκο Γαμβρούλα, Δημήτρη Βλάχο και Γιώργο Νταφόπουλο.

Εκεί συναντήθηκαν με τον απερχόμενο διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Λιόλιο, όπου σε μια πολύωρη συζήτηση ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

Μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης «τα σημαντικότερα προβλήματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής: Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, η οποία είναι πολύ έντονη ιδιαίτερα σε κλινικές, όπως το ακτινολογικό, η μαιευτική, η ουρολογική, η ορθοπεδική, η παθολογική, η παιδοχειρουργική και η γαστρεντερολογική και απαιτούνται άμεσα προσλήψεις ιατρών.

Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, όπου το φαινόμενο παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις κλινικές του νοσοκομείου. Ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται από το νοσοκομείο είναι σε πολλές περιπτώσεις απαρχαιωμένα και απαιτείται άμεσα η αντικατάστασή τους.

Πολύ μεγάλη ανάγκη υπάρχει σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κρεβάτια, καρέκλες, κομοδίνα, σεντόνια, μαξιλάρια κτλ), καθώς ο υπάρχων εξοπλισμός είναι πολύ παλιός και οι φθορές του είναι πάρα πολλές και έντονες.

Το επίπεδο της καθαριότητας δεν είναι σε καθόλου καλό επίπεδο, καθώς οι υπάλληλοι καθαριότητας είναι λίγοι σε σχέση με τις ανάγκες του νοσοκομείου».

Τα προβλήματα καταγράφηκαν από την «Ορμή Ανανέωσης» και ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γαμβρούλας τόνισε πως: «Η παράταξή μας θα σταθεί δίπλα στο προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου και από την πλευρά της θα πιέσει με όσες δυνάμεις διαθέτει, ώστε να βελτιωθούν τα πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν το ίδρυμα. Είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους πολίτες της περιοχής μας η παροχή δωρεάν και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δεν επιτρέπεται να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα και είναι υποχρέωση όλων μας να πιέσουμε ώστε να βελτιωθεί η σημερινή κατάσταση. Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Κικίλια να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και να αντιληφθούν τη σημασία της καλής λειτουργίας του νοσοκομείου στην πόλη μας. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί γι’ αυτήν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass