Επί τάπητος τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 5ης ΥΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 15:32

Με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη συναντήθηκε η διοίκηση των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με επικεφαλής την πρόεδρο κα. Ε. Χύτα προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διοίκηση του συλλόγου σε ανακοίνωσή της «Γνωρίζοντας ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψ΅΄η του τονίσαμε ορισμένα εξ αυτών ούτως ώστε σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους εκπροσώπους μας στα όργανα διοίκησης να εργαστούμε από κοινού για την επίλυσή τους. Στο σχετικό υπόμνημα που καταθέσαμε, ιεραρχήσαμε ορισμένα από τα αναγκαία αλλά ταυτόχρονα και απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας».

Στο διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνονται:

1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Νοσηλευτικό Προσωπικό, Διοικητικό Προσωπικό, Παραϊατρικό Προσωπικό, Τεχνικό Προσωπικό, Τεχνολογικό και λοιπό Επιστημονικό μη Ιατρικό Προσωπικό, Φύλακες Ασφαλείας, Μάγειρες, Τραπεζοκόμοι, Καθαρίστριες κ.ά.).

2. Κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

3. Ανανέωση και εκσυγχρονισμός του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

4. Ανανέωση και εκσυγχρονισμός ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

5. Ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού συστήματος θέρμανσης και ψύξης των χώρων του νοσοκομείου.

6. Εφαρμογή και Τήρηση του Νόμου, με μοναδικό γνώμονα την Αξιοκρατία στις διαδικασίες Αξιολογήσεις για Τοποθετήσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων Τμημάτων.

7. Δίκαιη Εργασία και Δίκαιη Αποζημίωση για όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους μας, Μόνιμους και Επικουρικούς.

8. Δίκαιη Αξιολόγηση για όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους μας.

9. Να διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουργία και να εξασφαλιστεί η μόνιμη λειτουργία όλων των υπαρχουσών κλινικών του Γ.Ν.Λ. και να επιστρέψουν και να λειτουργήσουν εκ νέου κλινικές όπως η Ω.Ρ.Λ., η Νευροχειρουργική, η Πνευμονολογική κ.ά. που έχουν μεταφερθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

10. Εφαρμογή της μελέτης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ ούτως ώστε να επιτευχθεί η καταλληλότητα και η λειτουργικότητα του χώρου που εργάζονται οι συνάδελφοί μας στα πλυντήρια του Γ.Ν.Λ.

11. Καθαριότητα και συντήρηση του αύλειου και προαύλιου χώρου του Νοσοκομείου.

12. Ελλείψεις στο Διοικητικό Προσωπικό που θα δυσχεράνουν το έργο των υπαλλήλων (κατόπιν και των συνταξιοδοτήσεων με την έναρξη του νέου έτους).

13. Δημιουργία χώρου στάθμευσης Προσωπικού, Ασθενών και συνοδών-επισκεπτών. Δεδομένου πως το Γ.Ν.Λ. βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης η στάθμευση είναι απαγορευτική και η ταλαιπωρία ειδικά των ασθενών και των συνοδών καθημερινή.

14. Αναγκαία η πρόσληψη Γιατρού Εργασίας, βάσει του νόμου 3850/2010 για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Το προσωπικό εργάζεται πέρα από τα όρια και τις αντοχές του με σημαντική επιβάρυνση της υγείας του.

Από την πλευρά του, καταλήγει η ανακοίνωση, ο διοικητής τόνισε πως «με πνεύμα συνεργασίας και ειλικρινούς διαλόγου θα καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους μας, Διοίκηση, Εργαζόμενοι και κυρίως για τους ασθενείς και ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass