«Πράσινο φως» για προσλήψεις - εξπρές στην υγεία

ΔΙΝΟΝΤΑΙ 19 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΓΝΛ ΚΑΙ 6 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΓΝΛ, 16 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΓΝΛ ΚΑΙ 12 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΝΛ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ *ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 16 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 21 ΘΕΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2019 22:14
Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης

Την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Λάρισας με διαδικασίες «εξπρές» προωθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους Λαρισαίους πολίτες.

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε το «πράσινο» φως για την πρόσληψη 25 γιατρών και 28 νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, ενώ χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης υπέγραψε τις 16 πρώτες αποφάσεις πρόσληψης επικουρικών ιατρών για διάστημα 2 ετών, για την άμεση κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό 8 Νοσοκομείων της 5ης Υ.ΠΕ.

Το θέμα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία της περιφέρειας συζητήθηκε προχθές το βράδυ, στη διάρκεια συνάντησης του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και του Λαρισαίου βουλευτή Χρήστου Κέλλα, με τον τελευταίο να μεταφέρει τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε στον Λαρισαίο βουλευτή την απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει σε προκηρύξεις θέσεων για την πρόσληψη 940 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και 1.300 νοσηλευτριών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού. Από αυτές τις θέσεις οι 19 αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και οι 6 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως ζητήθηκαν από τα δύο νοσοκομεία για την κάλυψη των αναγκών τους.

Όσον αφορά στο νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό οι 16 θέσεις αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και οι 12 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι θέσεις αυτές, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Υγείας, θα προκηρυχθούν και οι επιλογές θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες μέσα στο πρώτο εξάμηνο 2020 μετά από νομοθετική διάταξη που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή για αλλαγές στη διαδικασία των προσλήψεων προσωπικού.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Στο μεταξύ ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης υπέγραψε χθες τις 16 πρώτες αποφάσεις πρόσληψης επικουρικών ιατρών για διάστημα 2 ετών, για την άμεση κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό 8 Νοσοκομείων της 5ης Υ.ΠΕ. από τα οποία πάντως λείπει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ενώ υπολείπονται ακόμη 21 αποφάσεις πρόσληψης επικουρικών ιατρών που θα ικανοποιηθούν με την ένταξη ενδιαφερόμενων ιατρών στον ηλεκτρονικό κατάλογο των επικουρικών ιατρών που τηρείται στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα υπογράφηκαν οι προσλήψεις των παρακάτω ειδικοτήτων ανά Νοσοκομείο:

* ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πέντε γιατροί ιατρικής βιοπαθολογίας, αναισθησιολογίας, χειρουργικής θώρακα (2 θέσεις) και μαιευτικής γυναικολογίας

* ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ "ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ"

Τρεις γιατροί καρδιολογίας, οφθαλμολογίας και ουρολογίας

* ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τρεις γιατροί παθολογίας, ορθοπεδικής και ακτινοδιαγνωστικής

* ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Ένας γιατρός για το ΤΕΠ για 3 χρόνια

* ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Ένας γιατρός μαιευτικής γυναικολογίας

* ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ένας γιατρός μαιευτικής γυναικολογίας

* ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ένας γιατρός πνευμονολογίας φυματιολογίας

* ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- ΚΥ ΚΥΜΗΣ

Ένας γιατρός οφθαλμολογίας

Σημειώνεται τέλος ότι έχουν προωθηθεί και αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας είκοσι έξι ακόμη θέσεων για τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass