Σεμινάριο για τις θρομβώσεις

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2020 16:30

Η θρόμβωση σε όλες της τις μορφές, αρτηριακή ή φλεβική, αποτελεί ένα μεγάλο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα και είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Επιπλέον, εμπλέκεται σε πλήθος άλλων παθήσεων (στεφανιαία νόσο, καρκίνο, εγκεφαλικά) και απασχολεί πολλές ιατρικές ειδικότητες στην καθ’ ημέρα πράξη.

Η αντιθρομβωτική αγωγή προσπαθεί να επιλύσει διάφορα προβλήματα τόσο στη θεραπεία όσο και στην πρόληψη της θρόμβωσης, αλλά πολλές φορές οδηγεί η ίδια σε διάφορες επιπλοκές, απειλητικές ακόμη και για την ίδια τη ζωή.

Η συνεχής κυκλοφορία καινούργιων φαρμάκων αλλά και η τροποποίηση των διαφόρων ενδείξεων, καθιστούν πολλές φορές δύσκολη την ορθή εφαρμογή της από ιατρούς, που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τη θρόμβωση και που αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με τους ασθενείς τους.

Σε αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Π.Μ.Σ. «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική αγωγή» με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Μιλτιάδη Ματσάγκα.

Αποστολή του ΠΜΣ είναι να καλλιεργεί και να προάγει με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα, την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση ερευνητών και επαγγελματιών υγείας στον προληπτικό έλεγχο, τη διάγνωση και θεραπεία της θρόμβωσης, αλλά και στην ενδελεχή γνώση των διάφορων αντιθρομβωτικών φαρμάκων, στη χρήση τους και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών τους.

Στο πλαίσιο του ΠΜΣ μεθαύριο Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στη Λάρισα το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ανάπτυξη κλινικών περιπτώσεων θρόμβωσης και λήψη θεραπευτικών αποφάσεων», που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο "Ιπποκράτης", στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματευτεί όλες τις αίτιες παθήσεων που μπορούν να δημιουργήσουν θρόμβωση και θα διεξαχθεί με τη χρήση κλινικών παραδειγμάτων και αλληλεπίδραση του κοινού με τον ομιλητή.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και η εγγραφή είναι δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass