Προπληρωμένες διανυκτερεύσεις για καρκινοπαθείς

ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ * ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ»

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 22:10

Διακόσιες προπληρωμένες διανυκτερεύσεις ογκολογικών ασθενών σε ξενοδοχεία της Λάρισας παρέδωσε χθες το μεσημέρι στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Όλη η πόλη Φιλοξενεί», που εφαρμόζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και παρέχει δωρεάν προπληρωμένες διανυκτερεύσεις σε ογκολογικούς ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο των θεραπειών και η οικονομική τους κατάσταση δεν διευκολύνει τη διαμονή τους. Οι ασθενείς αυτοί προμηθεύονται από την Κοινωνική Υπηρεσία των Νοσοκομείων της Λάρισας προπληρωμένες διανυκτερεύσεις για όσο διάστημα διαρκούν οι θεραπείες με μέγιστο όριο τις 20 διανυκτερεύσεις ανά ασθενή, το κόστος των οποίων αναλαμβάνει η Αντικαρκινική Εταιρεία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η διοίκηση του Παραρτήματος Λάρισας της Αντικαρκινικής Εταιρείας με επικεφαλής την πρόεδρο κα Ράνια Σουλτούκη παρέδωσε χθες στην κοινωνική υπηρεσία 200 διανυκτερεύσεις (voucher) συνολικής αξίας 6.000 ευρώ για το έτος 2020. «Η μεγάλη αγκαλιά των πολιτών της Λάρισας, παρέχει για μια ακόμα χρονιά την αυτονόητη δυνατότητα στους καρκινοπαθείς που βρίσκονται σε στάδιο θεραπείας, να διαμένουν αξιοπρεπώς στην πόλη μας για να ολοκληρώνουν τις θεραπευτικές τους διαδικασίες. Είναι μια κατάκτηση της Λάρισας, την οποία η Αντικαρκινική Εταιρεία υλοποιεί για μια ακόμα χρονιά» τόνισε η κα Σουλτούκη σημειώνοντας πως από την έναρξη του προγράμματος, το 2017, μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 400 διανυκτερεύσεις συνολικής αξίας 12.000 ευρώ από τα έσοδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας, που προέρχονται από διάφορες εκδηλώσεις, δωρεές και χορηγίες.

Επιπρόσθετα, η Αντικαρκινική Εταιρεία Λάρισας παρέχει και προπληρωμένες συνεδρίες ψυχοθεραπείας, που διανέμονται από τους γιατρούς της Ογκολογικής Κλινικής στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ολιστικής αντιμετώπισης της ασθένειας, με την κα Σουλτούκη να σημειώνει στο περιθώριο της παράδοσης ότι στις προθέσεις της Εταιρείας είναι και η συνεργασία και με την Ογκολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που παρουσιάζει μια αξιόλογη δραστηριότητα.

Την προσφορά της Αντικαρκινικής Εταιρείας εξήραν τόσο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης όσο και πανεπιστημιακοί καθηγητές και στελέχη του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι μέσω των προπληρωμένων διανυκτερεύσεων εξυπηρετήθηκαν στο παρελθόν ασθενείς από τη Φθιώτιδα, το Πήλιο, τις Σποράδες και την Ευρυτανία, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις ασθενών από την Κέρκυρα και την Αμοργό. Εκτός της οικονομικής διάστασης η διανυκτέρευση των ογκολογικών ασθενών, που χρειάζονται σύντομες θεραπείες για πολλές ημέρες, απαλλάσσει το νοσοκομείο από τη δέσμευση κρεβατιών που χρειάζονται οι ασθενείς για τη διαμονή τους, ενώ τους προφυλάσσει και από τον κίνδυνο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτης, ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δ. Κατσικονούρης και ο νέος αναπληρωτής διοικητής Γ. Αποστολίνας, καθώς και η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Δ. Δάλλιου, ο καθηγητής Ογκολογίας Θ. Κωτσάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαρία Τόλια. Από τη διοίκηση της Αντικαρκινικής παρόντες ήταν επίσης οι κ.κ. Γ. Βασιλόπουλος, Μ. Παπαντάκου – Καντώνια, Άσπα Βαρνά, Ν. Πλίτση και Άντα Πουλτσίδη .

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass