Ζήτησε να κερδίσουν τη μάχη της καθημερινότητας

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ Φ. ΣΕΡΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ * ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΘΗΒΑΣ, ΑΦΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 22:30

Σαφείς οδηγίες για τη μάχη της καθημερινότητας και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες έδωσε χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης στη νέα ηγεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που ορκίστηκε χθες και αναλαμβάνει σήμερα επίσημα τα καθήκοντά της.

Δύο σχεδόν μήνες μετά την επιλογή τους δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τοποθέτηση των διοικητή και αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη και Γεωργίου Αποστολίνα αντίστοιχα, καθώς και του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς – Θήβας Αθανασίου Τσαντήλα και χθες το πρωί σε μια λιτή τελετή ορκίστηκαν παρουσία σύσσωμης της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ.

Προηγουμένως, στο γραφείο του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, υπέγραψαν όπως όλοι οι διοικητές και οι αναπληρωτές τους με οδηγία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας το συμβόλαιο αποτελεσματικότητας, στη βάση του οποίου όπως είναι γνωστό θα αξιολογείται το έργο τους και θα κρίνονται για την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για «μικρά μνημόνια» βάσει των οποίων θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις βελτιώσεις στο νοσοκομείο που θα διοικούν, για τα οικονομικά του, για την τήρηση των προϋπολογισμών αλλά και για τη βελτιωμένη εικόνα που θα πρέπει να δημιουργήσουν για τους ασθενείς.

Στη διάρκεια σύσκεψης που ακολούθησε οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων παρέλαβαν φακέλους με οδηγίες ανά νοσοκομείο, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη να τους ζητά να προχωρήσουν άμεσα στην κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων τετραετούς διάρκειας με αναλυτικές αναφορές για την ανάπτυξη νέων τμημάτων, την καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου οι πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν να κατευθυνθούν στα τμήματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, τη διαχείριση και τον εξορθολογισμό των οικονομικών πόρων, τον προγραμματισμό έργων στο ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Σερέτης χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας ζήτημα τον περιορισμό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων αλλά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, όπου υπάρχουν, ενώ ζήτησε από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και ιδιαίτερα του Πανεπιστημιακού, που αποτελεί την κορωνίδα των νοσοκομείων στην Κεντρική Ελλάδα, να κερδίσουν τη μάχη της καθημερινότητας.

Στην κατεύθυνση αυτή ενέταξε τη συμπεριφορά του προσωπικού προς τους ασθενείς, τη φύλαξη και την καθαριότητα των χώρων, τη διανομή του φαγητού, υπενθυμίζοντας στους παρευρισκόμενους την οδηγία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να είναι οι ίδιοι οι διοικητές ή οι αναπληρωτές τους παρόντες κατά τη διάρκεια της εφημερίας καθώς εκτιμά ότι μόνο έτσι μπορεί υπάρξει ορθός συντονισμός.

Σε άλλα σημεία της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν και οι δύο υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης και Σταύρος Παπαγεωργίου, τέθηκαν θέματα που αφορούν στην επίτευξη ποιοτικών στόχων και δεικτών και ιδιαίτερα των ημερών νοσηλείας, της πληρότητας των κλινικών, της αναμονής στα χειρουργεία και στα τακτικά ιατρεία, της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων και του εξορθολογισμού του ανθρώπινου δυναμικού.

Λίγο πριν το μεσημέρι ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή διοικητή Γιώργο Αποστολίνα, κατευθύνθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου τους υποδέχθηκε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητής Γ. Βασιλόπουλος, ενώ σήμερα αναμένεται η επίσημη εγκατάστασή τους στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου όπου στεγάζεται η κεντρική διοίκηση.

Ρεπορτάζ Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass