Εισαγγελική παρέμβαση για την υγεία 57 νοσηλευομένων

«ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ» ΚΑΛΥΨΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2020 22:06

Την άμεση αντίδραση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλή προκάλεσε η παρέμβαση αντιπροσωπείας γιατρών και νοσηλευτών του Θεσσαλικού Κέντρου Ιατρικής Αποκατάστασης που εδρεύει στη Λάρισα και η οποία αφορά σε πιθανή δυσχέρεια στην κάλυψη ιατρικών υπηρεσιών σε 57 νοσηλευόμενους του Κέντρου, μετά και τις παραιτήσεις επιστημονικού προσωπικού.

Οι πολύμηνες καθυστερήσεις (σ.σ. από 9 έως 12 μήνες) στην καταβολή της μισθοδοσίας γιατρών και νοσηλευτών οδήγησαν σε παραιτήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα –σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλθηκαν στον εισαγγελικό λειτουργό– οι παραμένοντες ιατροί να δηλώνουν δυσχέρεια στην κάλυψη των ιατρικών αναγκών των ασθενών που νοσηλεύονται στο Θεσσαλικό Κέντρο Ιατρικής Αποκατάστασης, το οποίο σήμερα έχει περάσει στον έλεγχο αμερικανικού fund.

Υπό αυτή τη διάσταση, ο κ. Τζαμαλής -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- παρήγγειλε χθες κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης του ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης που θέτουν σε διακινδύνευση τη ζωή ή την υγεία των νοσηλευόμενων ασθενών.

Στο ίδιο πλαίσιο κλήθηκε μάλιστα χθες ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γεώργ. Ζήγρος, να προχωρήσει στη λήψη των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέτρων. Μεταξύ των οποίων θα ελεγχθεί αν το Κέντρο μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, που θίγουν οι καταγγέλλοντες.

Η εισαγγελική παρέμβαση, όπως γίνεται αντιληπτό, εστιάζει κυρίως στην εξέταση των συνθηκών νοσηλείας των δεκάδων ασθενών –μεταξύ των οποίων και βαρέως πάσχοντες- που φιλοξενούνται σήμερα στο Κέντρο, και δευτερευόντως λιγότερο στα αμιγώς μισθολογικά προβλήματα των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί η διάσταση των πράξεων ή παραλείψεων της διοίκησης που θέτουν σε διακινδύνευση τη ζωή ή την υγεία των νοσηλευόμενων ασθενών.

ΕΛΕΓΧΟΣ

Αντιπροσωπεία γιατρών και νοσηλευτών του Θεσσαλικού Κέντρου Αποκατάστασης, συνοδευόμενη από νομικό σύμβουλο βρέθηκε χθες ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών για να αναφέρει τη δυσχέρεια ιατρικής κάλυψης των ασθενών, ειδικά μετά τις τελευταίες παραιτήσεις γιατρών.

Η αντιπροσωπεία εξέθεσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο προσωπικό με αφορμή και την πολύμηνη καθυστέρηση στην εξόφληση δεδουλευμένων που -σύμφωνα με πληροφορίες- κυμαίνεται από 9 έως και 12 μήνες.

Η καθυστέρηση στην πληρωμή μισθών έχει ως αποτέλεσμα τις παραιτήσεις γιατρών, με αποτέλεσμα το παραμένον ιατρικό προσωπικό να «αδυνατεί» να καλύψει ιατρικά τους ασθενείς. Διάσταση που θα ερευνηθεί στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε χθες αμέσως μετά την αναφορά του προβλήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένος και ο έλεγχος που θα διενεργήσει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από αίτημα της Εισαγγελίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το Θεσσαλικό Κέντρο Αποκατάστασης μπορεί να λειτουργεί υπ' αυτές τις προϋποθέσεις, που αποτέλεσαν και την αιτία της αναφοράς.

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μετά και τη χθεσινή εισαγγελική παρέμβαση, η νέα διοίκηση του Κέντρου Αποκατάστασης με ανακοίνωσή της διευκρινίζει στην «Ε» ότι «η νέα διοίκηση της EUROMEDICA έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, η οποία κληροδοτήθηκε από το παρελθόν και αφορά συσσωρευμένες και σημαντικές υποχρεώσεις.

Ενώ έγιναν αρχικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εν λόγω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έγινε συντηρητική κατάσχεση των λογαριασμών της εταιρείας. Η διοίκηση εργάζεται προς την επίλυση των προβλημάτων στο μέτρο των δυνατοτήτων της και σύμφωνα προς τις νόμιμες διαδικασίες».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass