Το ΚΚΕ υπέρ της δημόσιας δωρεάν υγείας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2020 15:34

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη, επισκέφτηκε προχθές το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη λειτουργία του νοσοκομείου ως ΝΠΙΔ και με ΣΔΙΤ, αλλά και τα προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό, αλλά και στις ελλείψεις σε φάρμακα υλικά και μηχανήματα.

Συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Γιατρών, και μετέφερε τις θέσεις του ΚΚΕ για δημόσια δωρεάν υγεία κόντρα στον προϋπολογισμό του 2020 που έρχεται να μειώσει και άλλο την κρατική δαπάνη για τα δημόσια νοσοκομεία αλλά και κόντρα στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία, μέσω ΣΔΙΤ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του βουλευτή του ΚΚΕ τονίστηκε ότι «η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί την προώθηση των ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το πεδίο για κερδοφόρες μπίζνες από τους μονοπωλιακούς ομίλους, συνεχίζοντας στον δρόμο που έχει στρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία, με τη δημιουργία του πρώτου νοσοκομείου ιδιωτικού δικαίου στη Σαντορίνη και με την ανάθεση στο κέντρο τεκμηρίωσης και κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών Α.Ε. της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος DRG (κοστολόγηση ομοιογενών διαγνωστικών κατηγοριών). Κάτι το οποίο αποτελεί βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών, όχι μόνο για να μειωθεί η ασφαλιστική κάλυψη για εξετάσεις και θεραπείες, αλλά και για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών».

Αναφορά από τον Γιώργο Λαμπρούλη έγινε και για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή τονίζοντας ότι το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, γιατί διατηρεί στην ουσία την κεντρική αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου, διορθώνοντας μόνο τα όποια νομικά κενά υπήρχαν και τον καθιστούσαν προβληματικό. Αποτελεί κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, ενσωματώνει όλες τις μέχρι σήμερα ανατροπές σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι παραδίδει το ασφαλιστικό στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών, στον τζόγο και στις τράπεζες.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του κόμματος επισκέφτηκε χώρους του νοσοκομείου όπως τα μαγειρεία, τα πλυντήρια, την τεχνική υπηρεσία, μίλησε με τους εργαζόμενους, ένα μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Τόνισε πως η αιτία που δεν μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι και δεν γίνονται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι η προώθηση της παραπέρα λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Γι' αυτόν τον λόγο επεκτείνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή, από τις εισφορές των εργαζομένων).

Τέλος, τους κάλεσε να διεκδικήσουν «σταθερή και μόνιμη εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, αντιπαλεύοντας τον σημερινό εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Να αγωνιστούν μαζί με όλες τις λαϊκές οικογένειες για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες.

Μόνη προοπτική για τον λαό είναι η πάλη του για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass