Αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση του ΠΓΝΛ

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ – ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ Η «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2020 17:00

Ριζικά αντίθετοι δηλώνουν οι γιατροί του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην προοπτική μετατροπής του Νοσοκομείου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μετά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευσή τους και με ανακοίνωσή τους καλούν τους Λαρισαίους να πάρουν την υπόθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα χέρια τους.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΕΣΥ αναφέρουν:

«Tην Πέμπτη 13/2 συγκλήθηκε εκτάκτως γενική συνέλευση των Ιατρών Ε.Σ.Υ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Έγινε διαλογική συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας και συγκεκριμένα για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Ομόφωνα εκφράσθηκε η ριζική αντίθεση στη μετατροπή του Πανεπιστημιακού σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και το άνοιγμα της πόρτας στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό σημαίνει την κατηγοριοποίηση μεγάλης μερίδας ασθενών με βάση την ασφαλιστική τους ικανότητα και τον αποκλεισμό άλλων, όπως οι ανασφάλιστοι. Οι διαβεβαιώσεις και οι καθησυχαστικές δηλώσεις δεν αρκούν, καθώς είναι σαφές ότι οι ιδιώτες θα μπούνε στο Νοσοκομείο για να εξασφαλίσουν σημαντικά κέρδη και όχι για να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε τον λαό της Λάρισας να πάρει την υπόθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα χέρια του! Το Νοσοκομείο χτίστηκε και συνεχίζει να λειτουργεί από τον υστέρημα του ελληνικού λαού.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε περαιτέρω μαζικές κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, τον σύλλογο εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. τον σύλλογο μελών Δ.Ε.Π του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε επαγρύπνηση, συντονισμό και στήριξη του αγώνα μας».

Η «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

«Να μην περάσει η ΣΔΙΤ στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Πορεία», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε το επιχειρούμενο σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τη μετατροπή τμημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε ΝΠΙΔ, με την εφαρμογή των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού τομέα όπως αυτό αναφέρθηκε διά στόματος υπουργού Κικίλια στη Λάρισα. Αυτό σημαίνει ότι τμήματα του νοσοκομείου θα βρεθούν στα χέρια ιδιωτών. Οι συνέπειες αυτού του αντιλαϊκού σχεδιασμού της κυβέρνησης θα επιβαρύνουν τόσο τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο όσο και συνολικά τον λαό της Λάρισας και το δικαίωμά του στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη…

Ένας στόχος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου είναι να καταργήσει ολοκληρωτικά το δικαίωμα των εργαζόμενων και του λαού στη δωρεάν περίθαλψη. Να απογυμνώσουν την εργατική τάξη και τον λαό από τα δικαιώματά τους προκειμένου να μπορούν να τους εκμεταλλεύονται με καλύτερους όρους και χωρίς να αντιμετωπίσουν αντιστάσεις. Η Ταξική Πορεία καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά και όλο τον λαό να οργανώσουν τους αγώνες και τις αντιστάσεις τους, για να μην περάσει το ΣΔΙΤ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass