Το δικαίωμα... στον καθαρό αέρα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Κ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2020 20:34

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγιάς «Χρυσαλλίδα» εκδήλωση για τους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, με θέμα «Ο αγώνας εναντίον του καπνίσματος. Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα».

Η ενημέρωση έγινε από τον κ. Γουργουλιάνη Κωνσταντίνο, καθηγητή Ιατρικής, διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην πρύτανη αυτού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΕΠΑΛ «Η όλη εκδήλωση έτυχε των καλύτερων σχολίων. Η επιστημονική κατάρτιση του κ. Γουργουλιάνη, σε συνδυασμό με τις επικοινωνιακές του δεξιότητες και τη ρητορική του δεινότητα, έφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η προσήλωση και το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα των μικρών μαθητών μέσα από τις στοχευμένες ερωτήσεις που υπέβαλαν, απέδειξαν την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην εκδήλωση υπογραμμίστηκε το δικαίωμα στον καθαρό αέρα, μιας και το ποσοστό των μη καπνιστών (70% περίπου) είναι μεγαλύτερο έναντι των καπνιστών. Παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία με τις επιπτώσεις στην υγεία σχετικά με τα ποσοστά θνησιμότητας, εικόνες από την καθημερινότητα, κι έγιναν αναφορές στην αντικαπνιστική νομοθεσία, στην κατάρριψη μύθων σχετικά με το κάπνισμα, στην οικονομική και κοινωνική διάσταση του θέματος (κέρδη καπνοβιομηχανιών, διαφήμιση, πρότυπα κ.λπ.). Η πρόληψη είναι προτιμότερη από την καταστολή, γι’ αυτό κι ο κ. καθηγητής τόνισε χαρακτηριστικά “Προτιμώ να σας επισκέπτομαι και να σας μιλάω σε αυτήν την αίθουσα παρά να με επισκέπτεστε εσείς στο ιατρείο μου ως ασθενείς”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αγιάς Μπαρμπέρης Πέτρος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγιάς Χάμος Βασίλειος κι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεγαλόβρυσου Ευάγγελος Λάμπρου.

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Νίκος Σταφύλης κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί θερμά τον κ. Γουργουλιάνη για την κοινωνική του ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου».\

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass