Διοικητής στο ΓΝΛ ο Απόστολος Κομνός

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΧΑΡ. ΜΠΑΛΗΣ *ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠ. ΚΟΜΝΟΥ- ΣΤ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ *ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΕΚ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2020 22:16
• Ο κ. Απ. Κομνός • Ο κ. Απ. Κομνός

Παρελθόν αποτελεί από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο πλέον βραχύβιος διοικητής κ. Χαράλαμπος Μπαλής, του οποίου την παραίτηση έκανε αποδεκτή ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Η αποδοχή της παραίτησης με την απαλλαγή από τα καθήκοντά του δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ανοίγοντας τον δρόμο για την οριστική αποχώρησή του από το Νοσοκομείο.

Νωρίς το πρωί, ο κ. Μπαλής κάλεσε στο γραφείο του στελέχη του Νοσοκομείου και τους ενημέρωσε για την –αναμενόμενη- αποδοχή της παραίτησής του, τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και αποχώρησε λίγο πριν το μεσημέρι, με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Απόστολο Κομνό να καλείται, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, να αναλάβει καθήκοντα διοικητή.

«Το Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει κενό διοίκησης, έχει διοικητή τον κ. Κομνό…» σημείωσε με δήλωσή του στην «Ε» ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης επισημαίνοντας ότι θα ασκεί κατά τον νόμο πλήρη καθήκοντα μέχρι να επιλεχθεί από το Υπουργείο Υγείας ο νέος διοικητής μετά την προκήρυξη της θέσης.

Η πρώτη επίσκεψη που δέχθηκε ο κ. Κομνός ως αναπληρωτής διοικητής, καθήκοντα που έχει ασκήσει ξανά στο παρελθόν, στο γραφείο της διοίκησης ήταν αυτή του υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Σταύρου Παπαγεωργίου σε μια συνάντηση που συζητήθηκε η κατάσταση του νοσοκομείου τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές.

Στη συνάντηση κλήθηκε και ο γαστρεντερολόγος διευθυντής του ΕΣΥ Γιώργος Παρούτογλου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην υπό σύσταση νέα Γαστρεντρολογική Κλινική. Όπως επισημάνθηκε, μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και ελέγχεται για τη νομιμότητά της πριν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Παράλληλα, εξετάστηκε και μια σειρά λειτουργικών προβλημάτων για την Κλινική, που θα στεγαστεί ως γνωστόν αρχικά σε δύο θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κομνός θα συμμετάσχει στην αυριανή συνάντηση των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας που έχει συγκαλέσει ο κ. Β. Κικίλιας, ενώ όπως άφησε να εννοηθεί στο περιθώριο της συνάντησης θα επιδιώξει να συναντήσει τόσο τον υπουργό όσο και τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, προκειμένου να θέσει το διοικητικό πρόβλημα του Γενικού Νοσοκομείου, που δεν διαθέτει, ως γνωστόν, Διοικητικό Συμβούλιο παρότι αυτονομήθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τον Μάρτιο του 2019.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass