Μάσκες των 3 ευρώ το κουτί πωλούνται 45!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΛΑ ΖΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 22:25

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά ο πρόεδρος του ΣΟΦΛΑ Πέτρος Καφανέλλης, για τις εταιρείες που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού και έφθασαν να πωλούν χονδρική στις φαρμακαποθήκες κουτιά μασκών στην τιμή των 45 ευρώ, όταν την περασμένη εβδομάδα είχαν μόλις 3 ευρώ το κουτί.

«Πλέον η λέξη αισχροκέρδεια δεν είναι αρκετή για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει. Υπάρχει εισαγγελέας; Πρέπει να επέμβει. Σαν πρόεδρος της ΣΟΦΛΑ δεν θα επιτρέψω να παίξει κανείς με την υγεία των πολιτών. Είπα όχι σ’ αυτήν την τιμή και ενημέρωσα και όλα τα φαρμακεία μας. Βρήκα σε εταιρείες μάσκες ακόμη με 60 λεπτά, με 95 λεπτά και είπα «όχι». Ζήτησα αν όχι τις ίδιες τιμές που είχαμε, παρόμοιες. Ο πολίτης που φθάνει στο φαρμακείο θα πρέπει να προμηθεύεται τις μάσκες στην τιμή των 50 λεπτών τα δύο τεμάχια όχι 3, 4 ή 5 ευρώ τη μία. Κανείς πολίτης δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα. Εγώ πίσω δεν έκανα γιατί αλλιώς η λύση θα ήταν να παραιτηθώ. Δεν θα εξοντώσουμε τον κόσμο επειδή βρισκόμαστε σε κρίση. Ο ΣΟΦΛΑ πάνω απ’ όλα προασπίζεται τα συμφέρονται των πολιτών και φυσικά και του κλάδου. Δεν θα υποκύψουμε στους κερδοσκόπους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, σημειώνει ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης σε πολλά φαρμακεία οι μάσκες έχουν εξαντληθεί. Ωστόσο από σήμερα το απόγευμα σταδιακά και μέχρι Τρίτη –Τετάρτη η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και τα φαρμακεία θα εφοδιαστούν. «Μέσα σε πέντε ημέρες δώσαμε στα φαρμακεία 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα απ’ όσες δίνουμε μέσα σε μία χρονιά. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Οι πολίτες δεν πρόκειται να μείνουν ακάλυπτοι» υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Καφανέλλης.

* Σημειώνεται ότι μετά από χθεσινή σύσκεψη του υπ. Υγείας με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας για την επάρκεια των κατάλληλων φαρμάκων και φαρμακευτικών -αναλώσιμων- ειδών στην ελληνική αγορά, έγινε γνωστό ότι η Κίνα που παράγει μεγάλο μέρος από νοσοκομειακές μάσκες έχει σταματήσει να εξάγει, αλλά αυτό, όπως εξηγούσαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, είναι ένα διεθνές φαινόμενο. Όπως ανέφεραν, υπάρχει ένα εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα που παράγει τέτοιες μάσκες και έχει ήδη ενημερωθεί να μην κάνει καμία εξαγωγή αλλά να κρατήσει και διαθέσει εφόσον χρειαστεί την παραγωγή του αποκλειστικά στην Ελλάδα.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass