«Δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά νόσησης κατοικίδιων ή άλλων ζώων»

ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 17:00

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων, μπορούν να μολυνθούν ή να μεταδώσουν τον COVID-19» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Λάρισας με αφορμή τον κορονοϊό.

Αναλυτικότερα ο Κτηνιατρικός Σύλλογος στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «μετά από πολλές απορίες ανθρώπων των οποίων έχουμε γίνει αποδέκτες γύρω από τον κορονοϊό και τη σχέση του με τα ζώα, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε όσους ανησυχούν για την επαφή τους με αυτά.

Παρ’ ότι ο ιός φαίνεται να έχει προκύψει από μια ζωική πηγή, στην παρούσα φάση η μετάδοσή του λαμβάνει χώρα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε ζώα συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων μπορεί να αποτελούν πηγή μόλυνσης με τον νέο κορονοϊό.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά νόσησης κατοικίδιων ή άλλων ζώων με τον COVID-19. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων, μπορούν να μολυνθούν ή να μεταδώσουν τον COVID-19. Πρόκειται για μια ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση και οι σχετικές πληροφορίες θα επικαιροποιούνται κατάλληλα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παρ’ όλα αυτά είναι θεμιτό να τηρεί κανείς τους γενικούς κανόνες υγιεινής (καλό πλύσιμο χεριών) όταν περιποιείται άρρωστο ζώο, και να έρχεται σε άμεση επικοινωνία με τον κτηνίατρό του για να καθοδηγηθεί κατάλληλα.

Θα πρέπει να περιορίσετε την επαφή με κατοικίδια ζώα και άλλα ζώα ενώ είστε άρρωστοι με τον COVID-19, όπως θα κάνατε και με τους ανθρώπους. Παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί ότι τα κατοικίδια ζώα ή άλλα ζώα νοσούν με το COVID-19, συνιστάται οι ασθενείς με τον COVID-19 να αποφεύγουν την επαφή με τα ζώα, μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό. Όταν είναι δυνατόν, να έχετε ένα άλλο μέλος της οικογένειάς σας να φροντίζει το ζώο σας ενώ είστε άρρωστοι. Όσο νοσείτε με τον COVID-19, αποφύγετε την επαφή με το κατοικίδιο ζώο σας. Εάν πρέπει να φροντίζετε το κατοικίδιο ζώο σας ή να είστε γύρω από τα ζώα ενώ είστε άρρωστος, πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά από την αλληλεπίδραση με τα κατοικίδια ζώα και φορέστε μάσκα προσώπου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass