Προσλήψεις γιατρών με συνοπτικές διαδικασίες

Διευκρινιστική εγκύκλιος υφ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνη

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2020 15:55

Προσλήψεις γιατρών χωρίς ειδικότητα με συνοπτικές διαδικασίες προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του υφυπουργού υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Οι προσλήψεις αυτές προβλέπονται από το άρθρο 46 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68 A')

Σύμφωνα με αυτό:

1. Δικαίωμα άμεσης πρόσληψης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν οι ιατροί, των οποίων οι αιτήσεις τους εκκρεμούν στις λίστες αναμονής, κυρίως για τις ειδικότητες της Εσωτερικής Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας, Ακτινολογίας, Παιδιατρικής, και παράλληλα πληρούν τις προϋποθέσεις τοποθέτησης (έκδοση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος, πιστοποιητικό εκπλήρωσης του προκαταρκτικού σταδίου ειδίκευσης, αν απαιτείται κ.λπ). Δεν συμπεριλαμβάνονται οι ιατροί, οι φάκελοι των οποίων έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο για τοποθέτηση και συνεπώς βρίσκονται στη διαδικασία πρόσληψης για ειδίκευση.

2. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία διαθέτουν κενές θέσεις ειδικευομένων ιατρών οποιασδήποτε ειδικότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι οποίες δεν πρόκειται να καλυφθούν στο προσεχές διάστημα, οφείλουν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών και των Περιφερειακών ενοτήτων, να προβούν άμεσα σε επικοινωνία με τους ανωτέρω ιατρούς, ώστε να τους ενημερώσουν σχετικά και να συνάψουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

3. Λόγω του κατεπείγοντος, οι ενδιαφερόμενοι ιατροί που θα προσέλθουν από μόνοι τους στα νοσοκομεία και εφόσον πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, συνάπτουν άμεσα σύμβαση και τοποθετούνται σε κενή οργανική θέση ειδικευομένου οποιασδήποτε ειδικότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass