«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιβραβεύει την "αρπαχτή” και στην πανδημία»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2020 15:30

«Το εξωφρενικό ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΥΥ ως αποζημίωση στα ιδιωτικά θεραπευτήρια – κλινικές και τους ιδιώτες για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά επισημαίνοντας:

«Το κόστος αυτό είναι εξωφρενικό, γιατί υπάρχουν πολλά εργαστήρια σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα που διαθέτουν την υποδομή γι’ αυτούς τους ελέγχους σε κόστος τουλάχιστον στο 1/5 σε σχέση με τα ιδιωτικά κέντρα.

Ταυτόχρονα, με ψήφιση προκλητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον, γιατί οι ιδιωτικές ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ σε διπλάσια τιμή από την ισχύουσα σήμερα (από 800 ευρώ στα 1.600 ευρώ ημερησίως). Ενώ η ΝΔ αρνείται να προχωρήσει στο άνοιγμα των 185 κλειστών κρεβατιών του ΕΣΥ, ενισχύοντάς τα με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπου αποτελεί και διαχρονικό πρόβλημα. Και σε αυτόν τον τομέα, όπως φοβάμαι και σε άλλους στην παρούσα κρίση, θα επιβραβευθούν αυτοί που θα κάνουν την “αρπαχτή” και όχι εκείνοι, που με τεράστιες θυσίες τόσα χρόνια, στήριξαν την οικονομία και κατόρθωσαν να την κρατήσουν όρθια μέσα στη λαίλαπα των μνημονίων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass