Μέτρα ουσιαστικής στήριξης, οχι επίδομα στους οδοντογιατρούς

Προ των πυλών η πλήρης αναστολή λειτουργίας των οδοντιατρείων, αναφέρει η Ομοσπονδία τους

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 15:14

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) καταγγέλλει την αιφνίδια υπαναχώρηση της πολιτείας από τα ανακοινωθέντα μέτρα υποστήριξης των οδοντιάτρων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΟ αναφέρει ότι την ώρα που η άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος βρίσκεται στον πρώτο βαθμό επικινδυνότητας των υγειονομικών επαγγελμάτων, εξαιτίας της άμεσης επαφής με το πρόσωπο του ασθενούς και της δημιουργίας αερολύματος κατά τη διάρκεια της πλειοψηφίας των οδοντιατρικών πράξεων, η κυβέρνηση εμπαίζει τους Έλληνες οδοντιάτρους.

Η ΕΟΟ καλεί τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του να ανακαλέσει τις εξαγγελίες περί κατάρτισης οδοντιάτρων και να τους εντάξει στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί.

«Η εξαίρεση των οδοντιάτρων από μια συμβολική οικονομική στήριξη και μάλιστα σε μια τόσο τραγική χρονική στιγμή, δεν αποτελεί μόνο οικονομικό πλήγμα, αλλά προσβάλλει τους οδοντιάτρους σαν θεσμικό και σημαντικό κρίκο της κοινωνικής συνοχής και είναι ξεκάθαρος ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΟ.

Παράλληλα, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία απαιτεί άμεσα από την κυβέρνηση την προμήθεια υγειονομικού υλικού τόσο για τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές μονάδες οδοντιατρικής περίθαλψης, καθώς η κλεψύδρα έχει αδειάσει και η πλήρης αναστολή της λειτουργίας των οδοντιατρείων βρίσκεται προ των πυλών!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass