Στήριξη στα Δημόσια Συστήματα Υγείας

Προτείνουν με κοινή ανακοίνωσή τους 74 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα μετά από πρωτοβουλία του ΚΚΕ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 15:30

Με κοινή ανακοίνωσή τους 74 Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα από όλον τον κόσμο, τοποθετούνται για την παγκόσμια κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Στην κοινή ανακοίνωση, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, αφού αρχικά δηλώνουν τη συμπαράστασή τους τόσο στους γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και σε όσους έχουν προσβληθεί από την ασθένεια, καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις στον δημόσιο τομέα της Υγείας, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις που είναι στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, για τη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Υπογραμμίζουν πως η συγκεκριμένη κατάσταση δείχνει την αντικοινωνική φύση του καπιταλισμού και την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα απαιτούν να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, με τη στήριξη και ισχυροποίηση των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας.

Χαιρετίζουν επίσης τις χώρες που αναπτύσσουν δράσεις αλληλεγγύης με τις χώρες που πλήττονται περισσότερο, με την αποστολή υλικών προστασίας και επαγγελματιών υγείας, όπως η Κίνα, η Κούβα και η Ρωσία, δράσεις που έρχονται σε αντίθεση με την ανυπαρξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τονίζουν ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας που προϋπήρχε, τώρα ενισχύεται παραπέρα και αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μιας νέας κρίσης το επόμενο διάστημα. Oι κυβερνήσεις που είναι στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου, παρά την προπαγάνδα περί “ομοψυχίας”, επικεντρώνουν τα οικονομικά μέτρα στην υποστήριξη μονοπωλιακών ομίλων και για άλλη μια φορά θα επιδιώξουν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργάτες και στα άλλα λαϊκά στρώματα. Οι εργάτες και οι λαοί δεν μπορούν ούτε πρέπει να πληρώσουν ξανά. Η “ατομική ευθύνη” δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να καλυφθεί η κρατική και κυβερνητική ευθύνη. Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας και μεταξύ αυτών: Άμεση ισχυροποίηση των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας με κρατική χρηματοδότηση, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Άμεση χορήγηση δωρεάν στον λαό από το κράτος όλων των αναγκαίων μέσων προφύλαξης και προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ) και πάταξη της αισχροκέρδειας. Προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να τερματιστούν όλες οι κυρώσεις και τα μέτρα οικονομικού αποκλεισμού, που σε αυτή την κατάσταση είναι ακόμη πιο άδικα και εγκληματικά και δυσχεραίνουν τη ζωή των λαών στις χώρες ενάντια στις οποίες στρέφονται. Λέμε όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στις στρατιωτικές ασκήσεις και απαιτούμε να ανακατευθυνθούν οι δημόσιοι πόροι για να στηριχθούν οι ανάγκες των λαών.

Τα κόμματα που υπογράφουν: Κ.Κ. Αζερμπαϊτζάν, Αιγύπτου, Αλβανίας, Αργεντινής, Αρμενίας, Αυστραλίας, Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Κ.Κ. Βελγίου, Βενεζουέλας, Ένωση Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών, Βραζιλιάνικο Κ.Κ., Νέο Κ.Κ. Βρετανίας, Κ.Κ. Βρετανίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, Γερμανικό Κ.Κ., Ενοποιημένο Κ.Κ. Γεωργίας, Κ.Κ. στη Δανία, Κ.Κ. (Ελβετία), Κ.Κ. Ελλάδας, Κ.Κ. ΗΠΑ, Κ.Κ. Ινδίας, Κ.Κ. Ινδίας (Μαρξιστικό), Ιορδανικό Κ.Κ., Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κ.Κ. Ιρλανδίας, Κόμμα Τουντέχ, Ιράν, Κ.Κ. Ισπανίας, Κ.Κ. Εργαζομένων Ισπανίας, Κομμουνιστές Καταλονίας, Κ.Κ. Ισραήλ, Κ.Κ. Ιταλία, Ιταλικό Κ.Κ., Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν, Κ.Κ. Καναδά, Κόμμα Εργατών Κορέας, Κ.Κ. Κούβας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, ΑΚΕΛ, Σοσιαλιστικό Κόμμα (Λιθουανία), Κ.Κ. Μάλτας, Κ.Κ Μεξικού, Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μεξικού, Κ.Κ. Μπαγκλαντές, Νεπαλέζικο Κ.Κ., Κ.Κ. Νορβηγίας, Νοτιοαφρικάνικο Κ.Κ., Νέο Κ.Κ. Ολλανδίας, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, Κ.Κ. Ουκρανίας, Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κ.Κ. Πακιστάν, Κόμμα Λαού Παλαιστίνης, Παλαιστινιακό Κ.Κ., Παραγουάνικο Κ.Κ., Κ.Κ. Πολωνίας, Πορτογαλικό Κ.Κ., Κ.Κ. Πόρτο Ρίκο, Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρουμανίας, Κ.Κ. Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κ.Κ. Σοβιετικής Ένωσης, Νέο Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας, Κομμουνιστές Σερβίας, Κ.Κ. Σλοβακίας, Κ.Κ. Σουαζιλάνδης, Σουδανέζικο Κ.Κ., Κ.Κ. Σουηδίας, Συριακό Κ.Κ., Κ.Κ. Τουρκίας, Κ.Κ. Βοημίας Μοραβίας (Τσεχία), Φιλιππινέζικο Κ.Κ. [PKP 1930], Κ.Κ. Φινλανδίας, Κ.Κ. Χιλής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass