Είκοσι τα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλία

Δεν ανιχνεύτηκε νέο κρούσμα χθες *Παρόντες στην πρώτη γραμμή δηλώνουν οι γιατροί του ΕΣΥ στο ΠΓΝΛ *Screening test από σήμερα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 15:00

Στην κανονικότητα επανέρχεται πλέον το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά τα όσα ακολούθησαν της ανίχνευσης του κορονοϊού στον λοιμωξιολόγο της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων, ενώ η χθεσινή ημέρα κύλησε με θετικά μηνύματα στο μέτωπο της αντιμετώπισης του προβλήματος στη Θεσσαλία καθώς δεν ανιχνεύτηκαν νέα κρούσματα.

Ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλία φαίνεται να αυξάνεται σε 20 εκ των οποίων τα 17 στη Λάρισα, δύο στον Βόλο και ένα στα Τρίκαλα καθώς τρία κρούσματα, που ανιχνεύτηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο τις προηγούμενες ημέρες δηλώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στον ΕΟΔΥ και χθες εισήχθησαν στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.  

Μετά το κλίμα ανησυχίας και προβληματισμού, που διαμορφώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής διαρκούσης της εφημερίας, επανήλθε η ηρεμία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με τους γιατρούς του ΕΣΥ να δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή απαντώντας σε χθεσινό δημοσίευμα της "Ε".

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του συλλόγου, στην οποία αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά στις επιφυλάξεις κάποιων γιατρών να εφημερεύσουν, σημειώνονται τα εξής:  

 "Οι ιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή που κληθήκαμε να αναλάβουμε τα ηνία του αγώνα της πρώτης γραμμής, ενάντια σε ένα νέο αόρατο και πρωτόγνωρο παγκοσμίως ιό, ότι οι πρώτες σφαίρες θα έπεφταν πάνω μας. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ένα από τα μέλη του συλλόγου μας, από τα πλέον εξειδικευμένα και μάχιμα, δέχθηκε πρώτο τα πυρά αυτής της μάχης, δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Το έχουμε πάρει απόφαση εξαρχής και είμαστε πλέον συνειδητοποιημένοι, ότι το 50% από εμάς θα νοσήσει.

Με βάση, λοιπόν, τα μέχρι τώρα δυσοίωνα δεδομένα, αναρωτιόμαστε ευλόγως, με ποιον ακριβώς τρόπο θα καλυφθεί το τεράστιο κενό που δημιουργήθηκε από την απώλεια ενός τόσο σημαντικού στελέχους του τμήματος λοιμώξεων;

Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους ανθρώπων της πρώτης γραμμής, ποιος θα κληθεί να καλύψει αυτά τα κενά;

Πού είναι οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν όσον αφορά στο ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς για τη νόσο;

Στον αντίποδα των σειρήνων, λοιπόν (βλέπε δημοσίευμα εφημερίδας «Ελευθερία»), που διαλαλούν δήθεν φοβίες και μας κατηγόρησαν ως ρίψασπεις, συντηρώντας διάφορα σενάρια, απαντάμε ότι "ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ".

Ευχόμαστε ολόψυχα στον αγαπημένο συνάδελφο και φίλο, γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του.

Τονίζουμε ότι μετά το τέλος της πανδημίας, θα επανέλθουμε δριμύτεροι συνεχίζοντας τον αγώνα για ένα δημόσιο, με καθολική πρόσβαση σύστημα υγείας, που ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας, παρά τις αντίξοες συνθήκες, συνεχίζει με αυταπάρνηση να στέκεται όρθιο, κόντρα στις φωνές που τολμούν και μιλάνε για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Καλό μας αγώνα συνάδελφοι".

Στο μέτωπο της αντιμετώπισης του ιού πάντως από τα 30 πρώτα δείγματα της Θεσσαλίας που αναλύθηκαν στο Βιοχημικό Εργαστήριο του ΠΓΝΛ δεν ανιχνεύτηκε νέο κρούσμα, ενώ στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων νοσηλεύονται 7 κρούσματα και δύο κρούσματα με μηχανική υποστήριξη στην εντατική του ΓΝΛ.

SCREENING TEST

ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κλιμακώνονται τα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών, του προσωπικού και των συνεργατών ιατρών και από σήμερα Δευτέρα όλοι οι ασθενείς που προορίζονται για κλειστή νοσηλεία στην Κλινική, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε COVID-19 screening test.

Το test θα πραγματοποιείται κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο για τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, ή κατά τον διαγνωστικό έλεγχο για τους ασθενείς που πρόκειται να νοσηλευθούν για παθολογικά αίτια και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα είναι άμεση.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass