Τα περισσότερα ασφαλιστήρια καλύπτουν τον κορονοϊό

ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ * ΠΟΤΕ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2020 20:15

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και με τις πιθανότητες να χρειαστεί κάποιος να κάνει το τεστ ανίχνευσης ή να νοσηλευτεί να είναι αυξημένες, το ενδιαφέρον των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για το εάν καλύπτονται από τα συμβόλαιά τους είναι επίσης αυξημένο.

Με δεδομένο ότι ήδη αρκετές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ελλάδας έχουν ήδη ανακοινώσει ότι καλύπτουν τους ασφαλισμένους τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών ν. Λάρισας κ. Κώστας Καραγιάννης, μιλώντας στην «Ε» ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τις καλύψεις στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Οι περισσότερες εταιρείες έχουν τοποθετηθεί δηλώνοντας ότι καλύπτουν τις δαπάνες λόγω κορονοϊού, αναλόγως φυσικά και των συμβολαίων. Τα συμβόλαια που γίνονται κυρίως καλύπτουν τη νοσοκομειακή περίθαλψη (π.χ. νοσηλεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο) και κάποια που είναι πολύ λιγότερα λόγω κόστους των ασφαλίστρων και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη π.χ. το τεστ ανίχνευσης. Για την πρώτη περίπτωση μέχρι στιγμής ουσιαστικά τις δαπάνες νοσηλείας τις επωμίζεται το κράτος γιατί έτσι έχει οριστεί, μιας και τα περιστατικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία αναλαμβάνει να δώσει στον ασφαλισμένο της ένα «ημερήσιο επίδομα νοσηλείας» εφόσον δεν προσκομίσει έξοδα αλλά το εξιτήριο του νοσοκομείου. Εάν όμως ανοίξουν και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού, που ήδη πολλά έχουν προσφερθεί, εννοείται ότι το κόστος θα καλυφθεί από τις ασφαλιστικές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο τεστ ανίχνευσης του ιού ο κ. Καραγιάννης σημειώνει ότι εμπίπτει στην κατηγορία της εξωνοσοκομειακής κάλυψης, αλλά ακόμη και εκεί για να καλυφθεί πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι και διευκρινίζει: «Οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν όσους απλά θέλουν να εξεταστούν για κορονοϊό. Θα πρέπει να υπάρχουν συμπτώματα και να γίνει κατόπιν σύστασης του γιατρού. Μόνο τότε η εταιρεία θα αναλάβει να καλύψει το κόστος και φυσικά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο ασφαλισμένος να επικοινωνήσει με την εταιρεία του».

Καταλήγοντας, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι πάγια αρχή της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είναι να συμβάλει με όποιο τρόπο στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και από τη στιγμή που τα κρατικά νοσοκομεία αλλά και τα ιδιωτικά μπορούν να συνεισφέρουν στη μάχη αυτή, να προχωρήσουν χέρι-χέρι.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass