Προσλήψεις και επιτάξεις στον χώρο της υγείας

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ * ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 20:15
Από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Από τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Με κεντρικό σύνθημα "Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού" γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων διεκδίκησαν χθες περισσότερη στήριξη στη δημόσια υγεία συμμετέχοντας αγωνιστικά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΙΝΛΥΛ έξω από την πύλη του νομαρχιακού νοσοκομείου της Λάρισας ήταν προσαρμοσμένη στις συνθήκες των ημερών: γιατροί με χειρουργικές μάσκες και τηρώντας, στο μέτρο του δυνατού φυσικά, τις αποστάσεις ασφαλείας που ορίζουν οι οδηγίες για την αντιμετώπιση του COVID-19 έστειλαν το δικό τους μήνυμα ζητώντας μαζικές προσλήψεις προσωπικού και επιτάξεις όλων των ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γενικός γραμματέας της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης και Αθ. Αθανασιάδης αντίστοιχα, σε σύντομες δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αναφέροντας πως στο ΓΝΛ από τους 120 γιατρούς που προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου υπάρχουν μόνο 95, ενώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας προσλήφθηκαν 3 επικουρικοί! Ενώ από το υπόλοιπο προσωπικό που πριν το 2012 ήταν 830 και τώρα είναι μόλις 480 προσλήφθηκαν μόλις 19 όλων των ειδικοτήτων (νοσηλευτές παραϊατρικό προσωπικό) ως επικουρικοί.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο που είναι και κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό, συνέχισαν, από τους 228 γιατρούς που προβλέπει ο πετσοκομμένος οργανισμός υπάρχουν 159, ενώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού προσλήφθηκαν μόλις 4 επικουρικοί. Για το υπόλοιπο προσωπικό λείπουν 53 της νοσηλευτικής, υπηρεσίας, 103 του παραϊατρικού προσωπικού, 13 τεχνικοί, 121 διοικητικοί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες το Υπουργείο προσέλαβε 41 συνολικά άτομα όλων των ειδικοτήτων και μάλιστα ως επικουρικούς (συμβασιούχους) κα όχι με μόνιμους διορισμούς.

Τη στήριξη των εργαζομένων του νομού στον αγώνα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για καλύτερες υπηρεσίες υγείας στον λαό εξέφρασε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας, ο οποίος με την ολοκλήρωση της παράστασης διαμαρτυρίας διάβασε το ψήφισμα της κινητοποίησης και στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ Νίκο Νταφούλη το επέδωσαν στον υπηρεσιακό διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Απόστολο Κομνό.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

Στο ψήφισμα αναλύεται το διεκδικητικό πλαίσιο τόσο των υγειονομικών όσο και των κοινωνικών φορέων, που συμμετείχαν στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, που περιλαμβάνει:

*Να εξασφαλιστεί η επάρκεια και ο συνεχής εφοδιασμός των νοσοκομείων σε ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, στολές υψηλής προστασίας, γυαλιά, αντισηπτικά). Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

*Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση των εργαζόμενων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καμιά απόλυση συμβασιούχου.

*Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, με μόνιμους διορισμούς και στα 2 νοσοκομεία της πόλης μας. Οι όποιες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που έγιναν τις τελευταίες βδομάδες δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση ούτε καν τους πετσοκομμένους οργανισμούς των νοσοκομείων, πολύ περισσότερο τις ανάγκες λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

*Στελέχωση και εξοπλισμό για τουλάχιστον 3.500 κλίνες ΜΕΘ.

*Επίταξη ξενοδοχείων της πόλης μας για τη διαμονή εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι.

*Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, μαζί με το προσωπικό τους, να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο καθώς και ένταξη υποχρεωτικά των αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

*Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας κάτω από τα διακριτικά βλέμματα της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν η πρόεδρος του συλλόγου γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κα Γεωργία Παπαδάμου και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Ξενοφών Χανδρινός και με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ταξική Πορεία, ο Μαρίνος Αντύπας και η συλλογικότητα "Κανείς μόνος", ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν ο σύλλογος εργαζομένων ΠΓΝΛ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Ν. Λάρισας, οι οποίες μεταξύ άλλων σημειώνουν: "Αυτή την ώρα που ως ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν μπορούμε να είμαστε στον δρόμο και μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας για να προστατευθούμε και να προστατέψουμε τα παιδιά μας, η καρδιά μας και η συνείδησή μας είναι και παραμένει εκεί στον δρόμο του αγώνα πιστοί στο καθήκον μας. Όπως συνηθίζουμε να λέμε είμαστε παντός καιρού, δυστυχώς δεν είμαστε άτρωτοι στην πανδημία. Όμως αυτές τις κρίσιμες στιγμές από τους κλειστούς χώρους που ζούμε ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας και δίνουμε τη μάχη μαζί σας με τα κοινά αιτήματα".

ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση της Ν.Δ. για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων κατά τη χθεσινή συμβολική κινητοποίηση που οργανώθηκε από την ΕΙΝΚΥΛ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

Ρεπορτάζ Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass