Νέα σύσκεψη για τον κορονοϊό στον Τύρναβο

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΧΡ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ *ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 17:30

Παρουσία του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλους της ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και λοιμωξιολόγων της χώρας μας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου, με πρωτοβουλία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τόσο η καλύτερη δυνατή εφαρμογή των ήδη ληφθέντων μέτρων, όσο και η περαιτέρω ενίσχυσή τους. Επιπλέον, αναλύθηκαν διεξοδικώς η χρησιμότητα και η αποτελεσματικότητα ορισμένων μέτρων.

Όσον αφορά στις απολυμάνσεις, ο καθηγητής ενημέρωσε ότι δεν είναι χρήσιμο να πραγματοποιούνται γενικά σε όλους τους χώρους, παρά μόνο στους χώρους όπου εμφανίζονται κρούσματα. Για τη χρήση της μάσκας τονίστηκε ότι μπορούν οι κάτοικοι να τις χρησιμοποιούν σε κλειστούς χώρους όπου δεν μπορεί να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων, για δε τις υφασμάτινες μάσκες πρέπει να υπάρξει μετά τη χρήση τους πλύσιμο με ζεστό νερό άνω των 60 βαθμών και σιδέρωμα.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ

Παράλληλα, συζητήθηκαν ενδελεχώς τα εξειδικευμένα μέτρα που θα εφαρμοσθούν για τον συνοικισμό Ρομά του Τυρνάβου. Παρενέβη ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας τονίζοντας πως μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ θα διανεμηθούν στον οικισμό των Ρομά πάνω από 3.000 υφασμάτινες μάσκες και αντίστοιχη ποσότητα σαπουνιών.

Σαφώς εξήχθη το συμπέρασμα πως η πλέον αποδοτική στρατηγική είναι η αυστηρή εφαρμογή του περιορισμού κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάννης Κόκουρας ευχαρίστησε θερμά τον καθηγητή κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου που παρά το ασφυκτικό πρόγραμμά του συνδράμει στον Δήμο Τυρνάβου. Επιπλέον, αμφότεροι συμφώνησαν η εποικοδομητική αυτή συνεργασία να συνεχιστεί.

Τέλος, ο δήμαρχος Τυρνάβου επανέλαβε την έκκλησή του για αυτοσυγκράτηση και αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Στη σύσκεψη, εκτός του δημάρχου και του καθηγητή κ. Χατζηχριστοδούλου, παρευρέθηκαν επίσης η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αναστασία Νικητίδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χριστόφορος Κατσαρός, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Γρηγοριάδου, ο ειδικός και νομικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Βασίλης Βράκας και ο κ. Παναγιώτης Τσακίρης, ειδικός διαμεσολαβητής Ρομά.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass