Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιμένουν τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ στα Φάρσαλα

ΠΕΝΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2020 16:30

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων τα Φάρσαλα, έπειτα από τη λήψη πέντε δειγμάτων των συνεργείων του ΕΟΔΥ στην περιοχή, τα οποία αφορούν την ιχνηλάτηση επαφών στο ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον του 32χρονου Ρομά, που είχε βρεθεί θετικός στον ιό στη Λάρισα, στον οικισμό της Νέας Σμύρνης. Τα συγκεκριμένα δείγματα ελήφθησαν σε τοποθεσία εκτός οικισμού των Φαρσάλων.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Φαρσάλων έχουν ενισχύσει αισθητά τις περιπολίες γύρω από τον οικισμό Ρομά, αποτρέποντας να πλησιάσουν ξένοι από άλλες περιοχές, με συνεχείς ελέγχους στον τοπικό πληθυσμό Ρομά στα Φάρσαλα. Παράλληλα συνεχίζουν τους ελέγχους για το αν για διάφορες μετακινήσεις υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων παρουσιάστηκε χθες πλανόδιος έμπορος, όπου κατόπιν ενεργειών των κατοίκων διέκοψε τη συγκεκριμένη εργασία, μετά την πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για την αναστολή των λαϊκών αγορών και του πλανόδιου εμπορίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Όλοι εύχονται τα συγκεκριμένα δείγματα να μην βγουν θετικά, ώστε να μην επηρεάσουν περαιτέρω την πόλη, και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο της διασποράς του ιού, στα Φάρσαλα. Κομβικό σημείο στην όλη διαδικασία είναι η Μ. Εβδομάδα, όπου συνιστάται σε όλους τους πολίτες να μείνουνε σπίτι και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, στις όποιες μετακινήσεις πραγματοποιήσουν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στο μεταξύ, νέα επιστολή, τη δεύτερη μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, απέστειλε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αστέριο Μαντζιώκα, με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα, με την οποία ζητείται προσωρινή ενίσχυση της επιτήρησης στους οικισμούς των Ρομά σε Φάρσαλα και Σοφάδες, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά στην επιστολή του, ο κ. Εσκίογλου τονίζει τα εξής: «Με αφορμή τον ανησυχητικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων CoV -19 στον οικισμό Ρομά της Ν. Σμύρνης Λάρισας -σε συνέχεια της από 20-3-2020 επισυναπτόμενης επιστολής μας- αιτούμαστε τη μεγιστοποίηση της παρουσίας των Υπηρεσιών σας στους αντίστοιχους οικισμούς Ρομά Φαρσάλων και Σοφάδων, προς τον σκοπό της μεγαλύτερης δυνατής προστασίας της Δημόσιας Υγείας και της Ζωής των κατοίκων της περιοχής μας. Ευχαριστούμε θερμά για τη μέχρι τώρα συνεργασία σας και δηλώνουμε ότι από πλευράς μας θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό μέσο την προσπάθεια αυτή».

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Σχετικά Άρθρα