«Να ελεγχθούν αμέσως οι καταγγελίες για τις δειγματοληψίες»

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΡΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑ - ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2020 15:57

Να ελεγχθεί άμεσα η σοβαρή καταγγελία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνου Γιαννακόπουλου, πως οι δειγματοληψίες στον πληθυσμό των Ρομά στη Λάρισα για τη διαπίστωση εάν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, έγιναν χωρίς την τήρηση του σχετικού ιατρικού πρωτοκόλλου, ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με επείγουσα αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Αναλυτικά, στην αναφορά του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Κύριοι υπουργοί, με δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος έγινε αποδέκτης καταγγελιών από συναδέλφους του γιατρούς, οι οποίοι συμμετείχαν στη δειγματοληψία. Οι γιατροί του κατήγγειλαν πως η διαδικασία έγινε χωρίς τήρηση πρωτοκόλλου, χωρίς παρουσία αστυνομίας και καθ’ υπόδειξη των ίδιων των Ρομά (!) που τους κατεύθυναν σε συγκεκριμένες οικογένειες και κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία εκ των πραγμάτων δεν έχουν μεγάλη κοινωνική συναναστροφή!

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας εκτίμησε επίσης πως υπό τις παραπάνω συνθήκες τα αποτελέσματα που αναμένονται δε θα αποδώσουν την ορθή εικόνα, ενώ προανήγγειλε προώθηση της καταγγελίας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στον ΕΟΔΥ και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Εκ των πραγμάτων, εάν έχουν βάση αληθείας οι παραπάνω καταγγελίες, τότε εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μίας πόλης 200.000 κατοίκων αλλά και τις ευρύτερης Θεσσαλικής περιοχής.

Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλώ να διερευνήσετε άμεσα και να ενημερώσετε την κοινωνία για τη βασιμότητα της καταγγελίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass