Δειγματοληψίες και από τους Ρομά του Τυρνάβου

ΩΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ * ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ * «ΕΜΕΙΝΕ» ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2020 16:30

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας συμμετείχε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος συνοδευόταν από τον λοιμωξιολόγο Σωτ. Τσιόδρα και τον υφ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου ανέλυσε τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Τυρνάβου και κυρίως πρότεινε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που προτείνει τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις:

Ειδικότερα, πρώτα απ’ όλα, θα ληφθούν προληπτικά δείγματα στον οικισμό των Ρομά στο Κριτήρι Τυρνάβου.

Επιπλέον, το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου θα ενισχυθεί.

Η Αστυνομία θα αυξήσει τα μέτρα επιτήρησης προς την κατεύθυνση της αυστηρής τήρησης του περιορισμού μετακινήσεων.

Ακόμη, προχωρά άμεσα η πρόσληψη επιπλέον ειδικών διαμεσολαβητών ρομά που θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των κατοίκων του οικισμού των Ρομά.

Επιπρόσθετα, ως συνέπεια της ανακοίνωσης νέων πρόσθετων μέτρων ειδικά για τη Θεσσαλία, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών στον Δήμο Τυρνάβου. Όπως επίσης και η απαγόρευση δραστηριότητας των πλανόδιων πωλητών.

Τέλος, ο Δήμος καλεί όλους τους συνδημότες, ενόψει της επικείμενης καλοκαιρίας που προβλέπει η ΕΜΥ, να μην χαλαρώσουν τη στάση τους ως προς την τήρηση του περιορισμού μετακινήσεων.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ακόμη ότι: «η υγειονομική κρίση του κορονοϊού, καθώς ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, έχει επηρεάσει δραματικά και την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ειδικότερα, τα όποια υπαρκτά προβλήματα που πράγματι παρατηρούνται, οφείλονται στην τραγική έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουμε.

Υπάλληλοι του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου μας έχουν αιτηθεί και λάβει, ως έχουν βέβαια αναφαίρετο δικαίωμα, είτε Άδεια Ειδικού Σκοπού είτε Άδεια ως ευπαθείς ομάδες. Η ήδη δύσκολη κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με ορισμένες ξαφνικές αναρρωτικές άδειες.

Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από το 70% του προσωπικού καθαριότητας απουσιάζει. Την προηγούμενη εβδομάδα επιχειρούσαν τέσσερα οχήματα στον Τομέα Καθαριότητας στον Δήμο μας, γι’ αυτό προβήκαμε στην ανάθεση της μερικής αποκομιδής απορριμμάτων από ιδιώτη για να καλυφθεί το κενό. Αυτή την εβδομάδα όμως, βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να επιχειρούν μόνο δύο απορριμματοφόρα, υπήρξε μάλιστα μέρα που επιχείρησε μόνο ένα απορριμματοφόρο, γι’ αυτό και προβήκαμε στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στον Τομέα Καθαριότητας.

Θεωρούμε ότι την επόμενη εβδομάδα, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τόσο για τον ιδιώτη όσο και για τους νεοπροσληφθέντες εργάτες καθαριότητας, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Έχουμε πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης και ζητούμε την κατανόηση κάθε συνδημότη.

Πολύ σύντομα η κατάσταση αυτή θα αποτελεί παρελθόν.

Τέλος, ευχαριστούμε το προσωπικό ασφαλείας που παραμένει στον Δήμο μας και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να διεκπεραιωθούν όλες οι διαδικασίες ώστε να αναλάβει τόσο ο ιδιώτης όσο και οι νέοι εργαζόμενοι μας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass