ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι νέοι διευθυντές στα Κ.Υ. Αγιάς, Φαρσάλων και Τυρνάβου

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2020 16:14
Πελάτες περνούν μέσα από καμπίνα απολύμανσης στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Evropeyskiy στη Μόσχα. Όλα τα καταστήματα μη ειδών παντοπωλείου και ορισμένες επιχειρήσεις του τομέα των υπηρεσιών επιτράπηκε να ανοίξουν ξανά από χθες 1η Ιουνίου μετά τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.  Πηγή φωτ. EPA/YURI KOCHETKOV Πελάτες περνούν μέσα από καμπίνα απολύμανσης στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Evropeyskiy στη Μόσχα. Όλα τα καταστήματα μη ειδών παντοπωλείου και ορισμένες επιχειρήσεις του τομέα των υπηρεσιών επιτράπηκε να ανοίξουν ξανά από χθες 1η Ιουνίου μετά τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πηγή φωτ. EPA/YURI KOCHETKOV

Ορίστηκαν από την 5η ΥΠΕ διευθυντές με τριετή θητεία στα Κέντρα Υγείας Φαρσάλων, Τυρνάβου και Αγιάς.


Συγκεκριμένα ορίστηκαν υπεύθυνοι για τον συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αγιάς (διευθυντής), ο ιατρός κλάδου Ε.Σ.Υ. κ. Ευσταθίου Γεώργιος, με βαθμό διευθυντή, ειδικότητας Παιδιατρικής, με νόμιμο αναπληρωτή του τον ιατρό κλάδου Ε.Σ.Υ. κ. Έξαρχο Γεώργιο, διευθυντή Γενικής Ιατρικής.
Στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων (διευθυντής) ο ιατρός κλάδου Ε.Σ.Υ. κ. Νεχωρίτης Γεώργιος, διευθυντής Γενικής Ιατρικής, µε αναπληρωτή του τον ιατρό κλάδου Ε.Σ.Υ. κ. Κοντοβό Λάμπρο, ΕΑ Γενικής Ιατρικής με τριετή θητεία και στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου (διευθυντής), ο ιατρός κλάδου Ε.Σ.Υ. κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, διευθυντής Γενικής Ιατρικής µε αναπληρωτή του την ιατρό κλάδου Ε.Σ.Υ. κ. Νικητίδου Αναστασία, διευθύντρια Γενικής Ιατρικής.

Μάιος 2020: Καλός μήνας για τις μεταμοσχεύσεις
Αν και μια από τις σημαντικότερες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως ήταν η δραματική μείωση της μεταμοσχευτικής δραστηριότητας συμπαγών οργάνων, γεγονός εύλογο λόγω του φόρτου εργασίας και της επιφυλακής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, στη χώρα μας, ο πρώτος μήνας μετά την άρση των σχετικών μέτρων, δίνει ιδιαίτερα ενθαρρυντικά δείγματα ανάκαμψης.
Συγκεκριμένα, παρ’ ό,τι κατά το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2020 η δωρεά οργάνων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 85%, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο Μάιος έκλεισε με 7 δοτές οργάνων, 14 μεταμοσχεύσεις συνολικά νεφρών, ήπατος, καρδιάς και 12 μεταμοσχεύσεις κερατοειδών, ξεπερνώντας ακόμα και το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς.
Δότες ιστών και οργάνων από 36 έως 76 ετών, που κατέληξαν σε Νοσοκομεία της Αθήνας, του Βόλου, της Λαμίας και του Ηρακλείου της Κρήτης, κατόπιν της συναίνεσης των οικογενειών τους, χάρισαν ή βελτίωσαν τη ζωή σε 26 ασθενείς ηλικίας 37 έως 70 ετών.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι 3 από τους 7 δότες προήλθαν από το Π.Γ.Ν. «Αττικόν», παρ’ ό,τι εξακολουθεί να αποτελεί και Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι δότες, αλλά και οι υποψήφιοι λήπτες ελέγχονται και θα εξακολουθούν να ελέγχονται για κορονοϊό, προ της λήψης και της μεταμόσχευσης των οργάνων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΜ.

Νέα διευθύντρια στο ΔΙΕΚ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
Τα καθήκοντα της διευθύντριας στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ανέθεσε προσωρινά ο διοικητής του ιδρύματος Δημήτρης Κατσικονούρης στην υπάλληλο Γεωργία Εξάρχου του κλάδου ΠΕ 14.
Σύμφωνα με την απόφαση, στη συγκεκριμένη υπάλληλο ανατέθηκαν τα καθήκοντα της διευθύντριας καθώς είναι η μοναδική υπάλληλος εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε οργανική θέση στο Δ.Ι.ΕΚ. και ανήκει στον κλάδο που δύναται, σύμφωνα με τις οικείες οργανικές διατάξεις αλλά και την αριθ. πρωτ. Γ4α/ΓΠ.55004/15/13-06-2016 ΚΥΑ, να προΐσταται.

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στην 5η ΥΠΕ
Συστήνεται και θα λειτουργήσει σύντομα στην 5η ΥΠΕ νέα Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, με αρμοδιότητα την εξειδίκευση και παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών και των προγραμμάτων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία, στο επίπεδο της Διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
 Στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συστήνονται 3 τμήματα:
α) Τμήμα Προγραμματισμού Δράσεων Δημόσιας Υγείας, το οποίο εισηγείται για κάθε θέμα σχετικό με τον τρόπο ανάπτυξης, καταγραφής και αξιολόγησης προγραμμάτων και δράσεων δημόσιας υγείας στην περιοχή ευθύνης μας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία.
β) Τμήμα Εφαρμογής Δράσεων Δημόσιας Υγείας, το οποίο διασυνδέει φορείς, υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στο επίπεδο περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων, συντονίζει και καταγράφει τις δραστηριότητες δημόσιας υγείας, που αυτοί αναπτύσσουν στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία και παρακολουθεί την εφαρμογή τους.
γ) Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων, το οποίο μεταφέρεται από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και το οποίο μεριμνά για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΦΠΥΥ) της ΔΥΠΕ.

Ομαλά η διαδικασία διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους
Ομαλά και χωρίς να παρατηρούνται καθυστερήσεις συνεχίζεται η διαδικασία παραλαβής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, από την έναρξη εφαρμογής της διαδικασίας την 1η Απριλίου έως και τις 29 Μαΐου, έχουν υποβληθεί συνολικά 1387 αιτήματα από 753 ασφαλισμένους.
Τα 984 αιτήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί με τελική εκτέλεση των συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία και παραλαβή των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους.
Τα υπόλοιπα αιτήματα βρίσκονται σε διαδικασία αποστολής από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς τα ιδιωτικά φαρμακεία. Τέλος, 275 αιτήματα δεν πληρούσαν τα κριτήρια χορήγησης και έχουν απορριφθεί από τους ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass