Προχωρά η εγκατάσταση του απεικονιστικού PET-CT

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2020 18:10 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Ιουν 2020 18:46

Στη διαδικασία ανάθεσης μελέτης δημοπράτησης του έργου διαμόρφωσης χώρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την εγκατάσταση συγκροτήματος PET - CT δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι έτοιμη να προχωρήσει η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Προϋπόθεση για την ανάθεση της μελέτης είναι η συναίνεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην προτεινόμενη λύση για την εγκατάσταση του μηχανήματος που είχε διαμορφωθεί πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία της Covid-19.
Μετά την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας, το έργο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» περιορίστηκε στην εκπόνηση της μελέτης και υλοποίηση του έργου διαμόρφωσης χώρου για την εγκατάσταση συγκροτήματος PET - CT στο Νοσοκομείο.
Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αφού συγκέντρωσε τα διαθέσιμα στοιχεία αλλά και τις απόψεις των εμπλεκόμενων με τη λειτουργία του μηχανήματος φορέων, προχώρησε στη σύνταξη προκαταρκτικής πρότασης για την εγκατάσταση του συγκροτήματος PET -CT.
Σύμφωνα με την πρόταση της εταιρείας η χωροθέτηση του μηχανήματος διαφοροποιείται από αυτή που είχε υποδείξει αρχικά η Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, κατά την επίσκεψη των στελεχών της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε». στο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα η χωροθέτηση του PET-CT γίνεται στον 1ο όροφο του κτιρίου Ε4, τμήμα Α’, εντός του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, στον χώρο που σήμερα είναι εγκατεστημένη η Γ’ κάμερα, οι δε υποστηρικτικοί χώροι προβλέπονται σε παρακείμενους χώρους που διατίθενται από το εν λόγω τμήμα. Όσον αφορά στη Γ’ κάμερα, αυτή θα εγκατασταθεί στο ίδιο επίπεδο κατ’ επέκταση, στο δώμα πάνω από τα αποδυτήρια ανδρών του ισογείου (προσθήκη καθ’ ύψος) και σε λειτουργική διασύνδεση με την πυρηνική ιατρική, περιλαμβάνεται δε, στο αντικείμενο του έργου.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η συνολική επιφάνεια του χώρου εγκατάστασης του συγκροτήματος PET-CT είναι 134 τ.μ. περίπου (αναδιαρρύθμιση), της δε Γ’ κάμερας 84 τ.μ. περίπου (επέκταση).
Το σχέδιο της προκαταρκτικής πρότασης συνοδευόμενο από σχέδια διαμόρφωσης των χώρων παραλήφθηκαν από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, από την οποία ζητείται η σύμφωνη γνώμη προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης δημοπράτησης του έργου.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι για τη δημοπράτηση του έργου απαιτείται οικοδομική και περιβαλλοντική αδειοδότηση, η υλοποίηση των οποίων θα γίνει με μέριμνα και δαπάνες του Νοσοκομείου.
Στις προθέσεις της διοίκησης είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης δημοπράτησης του έργου, που παρουσιάζει χρονική υστέρηση εξαιτίας των εξελίξεων και των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, ενώ στη Λάρισα αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα η προϊσταμένη της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ανάθεση της μελέτης, ενώ τα τελικά σχέδια διαμόρφωσης των χώρων θα τεθούν υπό την έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass