ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 19:50

Τρίτο βραβείο σε Λαρισαίους για τον ιατρικό τουρισμό

Το τρίτο βραβείο για την εργασία τους σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα απέσπασαν δύο Λαρισαίοι στον 26ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό με θέμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ».

Πρόκειται για τον δικηγόρο Ιωάννη Σπηλιώτη και την ασκούμενη δικηγόρο Δήμητρα Ζιώγα μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής Σχολής του τμήματος «Ηθική και δεοντολογία στις βιοϊατρικες επιστήμες» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην εργασία τους οι δύο φοιτητές υποστηρίζουν ότι σε μία περίοδο που το αίσθημα ασφάλειας καλλιεργείται και συν τω χρόνω βάλλεται, το επόμενο βήμα της χώρας μας στον ισχυρότερο κλάδο της οικονομίας, ήτοι στον τουρισμό, είναι να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσα από ένα ισχυρό πρότυπο ασφάλειας σε επίπεδο παροχής ιατρικών υπηρεσιών, εφάμιλλο -ή και καλύτερο- με εκείνο που θα προσφερόταν στη χώρα του επισκέπτη.
«Η αβεβαιότητα είναι μπροστά μας. Οι αστάθμητοι συστημικοί παράγοντες που επηρεάζουν τον ισχυρότερο κλάδο της οικονομίας, τοποθετούν το μέλλον του σε αληθινή περιδίνηση!» σημειώνουν στα συμπεράσματά τους οι δύο Λαρισαίοι φοιτητές και καταλήγουν: «Ολοκληρώνοντας, εκτιμούμε ότι το τρίπτυχο ασφάλεια, υγεία, τουρισμός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η μοναδική λύση για να κερδίσει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, σε κάθε τομέα ανάπτυξης, είναι η ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού μέσα από τα παραπάνω βήματα, ήτοι από την αναθεώρηση του ελληνικού τουριστικού brand, τη δημιουργία ψηφιακού θεματολογίου, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας πρωτοβουλίας και της υλικοτεχνικής υποδομής.

 

Εντός Ιουνίου τεστ αντισωμάτων στην 5η ΥΠΕ

Εντός του Ιουνίου θα διεξαχθεί το τεστ αντισωμάτων στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις Τοπικές Ομάδες Υγείας και στα Τοπικά και Περιφερειακά Ιατρεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες στις δομές υγείας της 1ης ΥΠΕ Αττικής.
Το τεστ αντισωμάτων αφορά, πέρα των επαγγελματιών υγείας και του μόνιμου προσωπικού των δομών, πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (αποσπασμένοι-μετακινημένοι υπάλληλοι, συμβασιούχοι, συνεργεία καθαρισμού, υπηρεσίες security, υπεργολάβοι κλπ.), οι οποίοι θα μπορούν να το κάνουν στον φορέα που υπηρετούν σήμερα.
Εκτός από τις δομές παροχής υπηρεσιών Υγείας, τεστ αντισωμάτων θα διεξαχθούν και σε προσωπικό δομών που υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας, όπως, για παράδειγμα, στους εργαζόμενους σε δομές του ΟΚΑΝΑ, στο προσωπικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και σε εργαζόμενους σε αποκεντρωμένες δομές των Ψυχιατρείων (ξενώνες, οικοτροφεία).
Η συμμετοχή στο τεστ αντισωμάτων είναι εθελοντική για όλους τους εργαζόμενους. Η αιμοληψία θα γίνεται στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, στο πλαίσιο λειτουργίας των τακτικών ιατρείων και τα δείγματα θα αποστέλλονται είτε στο πλησιέστερο Νοσοκομείο που υπάρχει εγκατεστημένος αναλυτής, είτε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

 

Οι νέες ημερομηνίες των εξετάσεων για τις άδειες Βοηθών Φαρμακείου

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών ανακοινώθηκε η απόφαση των Τμημάτων Φαρμακευτικής των Πανεπιστημίων της χώρας για την ακύρωση της διενέργειας των εξετάσεων περιόδου Ιουνίου 2020 υποψηφίων για την απόκτηση βεβαίωσης άσκησης Βοηθού Φαρμακείου, λόγω των υφιστάμενων συνθηκών, καθώς και ανακοινώνεται η μετάθεση των εν λόγω εξετάσεων στις εξής ημερομηνίες:
α) Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όρισε ως ημερομηνία εξετάσεων την Παρασκευή, 25/09/2020 και ώρα 09:00 π.μ., στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Αθήνα.
β) Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών όρισε ως ημερομηνία εξετάσεων την Παρασκευή, 25/09/2020 και ώρα 09:00 π.μ., στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου Φαρμακευτικής, Πανεπιστημιούπολη, Ρίο Αχαΐας.
γ) Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όρισε ως ημερομηνία εξετάσεων την Πέμπτη, 24/09/2020 και ώρα 09:00 π.μ.-12:00 μ. για τις προφορικές εξετάσεις και την Παρασκευή, 25/09/2020 και ώρα 09:00 π.μ.- 12:00 μ. για τις γραπτές εξετάσεις, στην αίθουσα σεμιναρίων Ν. Οικονόμου-Πέτροβιτς του Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, καθώς και οι περαιτέρω διαδικασίες των εξετάσεων, θα οριστούν με σχετική Υπουργική Απόφαση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου.

 

Ο Κ. Φουντάς σε Ομάδα Εργασίας για τις Μονάδες Εγκεφαλικών

O καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Λάρισας. Κων. Φουντάς τοποθετήθηκε στην Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΑΕΕ), συντονιστής της οποίας είναι ο καθηγητής Νευρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Τσιβγούλης.
Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η δημιουργία και στελέχωση των Μονάδων ΑΕΕ, η εκπόνηση πρωτοκόλλου λειτουργίας τους και η εκπαίδευση του προσωπικού. Η λειτουργία των Μονάδων ΑΕΕ επικεντρώνεται στην περίθαλψη ασθενών με οξύ ισχαιμικό ή αιμορραγικό ΑΕΕ, υπό συνθήκες αυξημένης παρακολούθησης και φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό.

 

Η ομαδική έκθεση «Διαλογισμοί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στο Πεκίνο

Ο Κινέζος καλλιτέχνης Ζανγκ Χούι ποζάρει δίπλα στα έργα του κατά τη διάρκεια της ομαδικής έκθεσης «Διαλογισμοί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του UCCA, στο Πεκίνο. Το «Meditations in a Emergency» είναι η πρώτη έκθεση που άνοιξε το 2020 στο UCCA Beijing, η οποία έκλεισε από τα τέλη Ιανουαρίου και συγκεντρώνει 26 Κινέζους και διεθνείς καλλιτέχνες που σκέφτονται τον ρόλο της τέχνης σε μια περίοδο κρίσης.
Πηγή φωτ. . EPA/ ROMAN PILIPEY

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass