Covid-19:

Η επόμενη μέρα για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2020 21:03

Της Αλεξίας Χατζηπαρασίδου, MSc. PMI-RMP,
σύμβουλου Κλινικής Εμβρυολογίας,
διευθύντριας Embryolab Academy, συνιδρύτριας και μέλους ΔΣ Embryolab

Oταν στις 20 Μαρτίου το ελληνικό κράτος, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, σύστησε τη διακοπή των κύκλων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για λόγους ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας υγείας, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες εκατοντάδες

προγραμματισμένες θεραπείες ακυρώθηκαν και θεραπείες που ήταν σε εξέλιξη ολοκληρώθηκαν με κρυοσυντήρηση των εμβρύων αντί της εμβρυομεταφοράς.
Οι επαγγελματίες του χώρου παρέμειναν στα σπίτια τους και μόνο η φροντίδα των πολύτιμων κρυοσυντηρημένων εμβρύων μάς κράτησε στον χώρο του εργαστηρίου.
Ευτυχώς για την Ελλάδα και με τα δεδομένα της πανδημίας να το επιτρέπουν, από τις 18 Μαΐου επιτράπηκε η επανέναρξη των κύκλων θεραπείας στο πλαίσιο ειδικού μοντέλου λειτουργίας υψηλής ασφάλειας. Μέσα σε αυτές τις 60 ημέρες κοινωνικής αποστασιοποίησης, που επέβαλε η πανδημία του Covid-19, αναδύθηκε μια νέα πραγματικότητα.
Τι άλλαξε για τους επαγγελματίες της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τι για τους ανθρώπους που βιώνουν δυσκολίες σύλληψης και χρειάζονται την υποστήριξη της επιστήμης;

Η επικοινωνία
Στο πλαίσιο του νέου μοντέλου ασφαλούς λειτουργίας οι περισσότερες συναντήσεις γίνονται διαδικτυακά. Για τον σκοπό αυτό αναπτύξαμε αποκλειστική πλατφόρμα διαδικτυακής επικοινωνίας, το EmbryolabConnect, η οποία επιτρέπει την άμεση και ασφαλή επικοινωνία των ζευγαριών και των γυναικών με τους Ειδικούς της Γονιμότητας.
Ενώ αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν μας ήταν άγνωστος, στις μέρες αυτές μετατράπηκε στο κύριο μέσο επικοινωνίας.
Αυτό το νέο μοντέλο μπορεί να μας στερεί τα οφέλη της φυσικής επικοινωνίας αλλά φέρνει μια σειρά από άλλα. Η οργάνωσή τους γίνεται εύκολα.
Από την ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους μπορούν πια τα ζευγάρια να επικοινωνήσουν με τους ειδικούς του χώρου και να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους αλλά και τις επιλογές που τους δίνει η επιστήμη της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής χωρίς να χάνουν χρόνο για να προετοιμαστούν, να μετακινηθούν και να περιμένουν στον χώρο αναμονής της Μονάδας.

Οργάνωση Ραντεβού
Νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές επιτρέπουν πια την εύκολη και άμεση οργάνωση των συναντήσεων στον χρόνο που επιλέγουν τα ίδια τα ζευγάρια και με τον Ειδικό που επιλέγουν διαδικτυακά και χωρίς τηλεφώνημα. Στο Embryolab εξελίξαμε την πλατφόρμα των online ραντεβού:
onlineivf.embryolab.eu

MyEmbryolabApp
Νέα εφαρμογή για κινητά, φιλική στον χρήστη επιτρέπει την άμεση επικοινωνία και δίνει τη δυνατότητα αποστολής ειδοποιήσεων, εγγράφων, εξετάσεων και αποτελεσμάτων με τρόπο άμεσο και ασφαλή.

Το εργαστήριο
Αλλάζει και ο κόσμος των εμβρύων μας! Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται συστηματικά η τεχνολογία της εξ αποστάσεως παρατήρησής τους προκειμένου αυτά να παραμένουν σε αδιάλειπτες και σταθερές συνθήκες καλλιέργειας.
Οι κλίβανοι νέας γενιάς, Embryoscope, επιτρέπουν την καλλιέργεια των εμβρύων σε κλειστό σύστημα, εξασφαλίζουν καλύτερες δυνατές συνθήκες καλλιέργειας και ανάπτυξης των εμβρύων και δίνουν τη δυνατότητα στους ειδικούς να τα παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο από απόσταση.
Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζουν την τεχνολογία των εργαστηριακών υποδομών και συστημάτων ελεγχόμενου αέρα, επιτρέπουν την από απόσταση ρύθμιση και εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας στον χώρο του εργαστηρίου με πολλαπλές εναλλαγές αέρα, προκειμένου ο αέρας που τελικά φτάνει στο εργαστήριο να είναι καθαρός και απαλλαγμένος από μικρόβια και σωματίδια.
Ο κόσμος μας αλλάζει και μαζί του αλλάζουμε κι εμείς. Είναι η νέα εποχή που ενώ ήρθε απρόσκλητη κουβαλώντας την ταμπέλα της πανδημίας, καλούμαστε άμεσα να την καταλάβουμε και να αναγνωρίσουμε τόσο τις προκλήσεις όσο και τις ευκαιρίες που αυτή κρύβει προκειμένου να σταθούμε άξιοι υποστηρικτές και συνοδοιπόροι για τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να φτάσουν στον προορισμό τους και να γίνουν γονείς.
Το Embryolab, ακολουθώντας πιστά τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), του ΕΟΔΥ και της ΕΑΙΥΑ, σχετικά με τις θεραπείες γονιμότητας και την πρόληψη-προφύλαξη από τον Covid-19, ξεκινά τη λειτουργία του.
Σας καλωσορίζουμε στους νέους μας χώρους, όπως έχουν διαμορφωθεί για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Σας υποδεχόμαστε με την πιστοποίηση COVIDSHIELD για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
ΝΕΟ ωράριο λειτουργίας, ανανεωμένο και διευρυμένο, για να μπορεί να φιλοξενεί ραντεβού διάρκειας μίας ώρας: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08.00-20.00, ΣΑΒΒΑΤΟ: 08.00-18.00.
Στο Embryolab συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να πραγματοποιούμε με το ίδιο πάθος για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και τη Γονιμότητα.

Περισσότερες πληροφορίες: Embryolab, Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής,
Θεσσαλονίκη, 2310-474.747, info@embryolab.eu, www.embryolab.eu

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass