Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Θεσσαλία ασφαλής τουριστικός προορισμός

ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΧΑΛΒΑΤΖΟΥΛΗ ΣΤΟ ΙΑΣΩ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2020 20:03 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιουλ 2020 20:33
Ο Ολλανδός ασθενής Pfrommer Harmen Christoph με τον Ελληνα φίλο του Albert Roxenberg και τον Βασίλη Χαλβατζούλη,  γενικό διευθυντή της THORAX HEART του ΙΑΣΩ, λίγο πριν πάρει εξιτήριο, μετά την πετυχημένη εγχείρηση καρδιάς  στην οποία υπεβλήθη από την Καρδιοχειρουργική Ομάδα του Όμηρου Χαλβατζούλη Ο Ολλανδός ασθενής Pfrommer Harmen Christoph με τον Ελληνα φίλο του Albert Roxenberg και τον Βασίλη Χαλβατζούλη, γενικό διευθυντή της THORAX HEART του ΙΑΣΩ, λίγο πριν πάρει εξιτήριο, μετά την πετυχημένη εγχείρηση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη από την Καρδιοχειρουργική Ομάδα του Όμηρου Χαλβατζούλη

«Η Ελλάδα και η Θεσσαλία είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός,

όχι μόνο ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και για έκτακτες περιπτώσεις υγείας, όπως προβλήματα καρδιάς, τα οποία αντιμετώπισα. Χάρη στην άρτια εκπαιδευμένη καρδιοχειρουργική ομάδα του Ομήρου Χαλβατζούλη στο ΙΑΣΩ, όλα πήγαν καλά».
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει προς όλους, αλλά κυρίως προς τους συμπατριώτες του Ολλανδούς, ο 73χρονος Pfrommer Harmen Christoph, ο οποίος διηγείται στην «Ε» την περιπέτεια υγείας που βίωσε και η οποία είχε αίσιο τέλος. Με τη βοήθεια του Έλληνα φίλου του Albert Roxenberg, που διαμένει στη Σουηδία και παραθερίζουν μαζί στο Χόρτο Πηλίου, ο Ολλανδός συνταξιούχος, αφού δηλώνει «φιλέλληνας και εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της χώρας μας και ιδίως της Θεσσαλίας», μας εξιστορεί τα γεγονότα: «Ξαφνικά, την περασμένη Παρασκευή ενώ περπατούσα ένιωσα έναν έντονο πόνο στο στομάχι. Επισκέφθηκα έναν ιδιώτη γιατρό στον Βόλο, ο οποίος διέγνωσε πρόβλημα στην καρδιά. Ενόψει Σαββατοκύριακου, με συνέστησε να επισκεφτώ άμεσα το ΙΑΣΩ, όπως και έκανα. Εδώ διαπιστώθηκε ότι τρεις αρτηρίες της καρδιάς ήταν κλειστές. Οι γιατροί έκριναν ότι η μόνη απόλυτη ένδειξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν το χειρουργείο, όπως και έγινε, με τριπλό by pass.

Tο Σάββατο το πρωί χειρουργήθηκα, την Κυριακή νοσηλεύτηκα στη ΜΕΘ και τη Δευτέρα ήμουν σε θάλαμο ασθενών. Σήμερα Παρασκευή παίρνω εξιτήριο και επιστρέφω στο Πήλιο για να συνεχίσω τις διακοπές μου. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην ιατρική ομάδα του Όμηρου Χαλβατζούλη και σε όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τη φροντίδα, την περιποίηση και το χαμόγελο που μου προσέφεραν. Οι ιατρικές υπηρεσίες που είχα στο ΙΑΣΩ ήταν εφάμιλλες και καλύτερες απ’ ό,τι θα είχα στην πατρίδα μου» καταλήγει ο Ολλανδός.
Ο κ. Christoph δεν γνώριζε για το πρόβλημα της καρδιάς του, όταν ήρθε στην πατρίδα μας, ενώ στην Ολλανδία καθημερινά μετακινούνταν για χιλιόμετρα με το ποδήλατό του. Να σημειωθεί ότι στο ΙΑΣΩ ο Pfrommer Harmen Christoph έκανε χρήση της μπλε διεθνούς κάρτας υγείας που διαθέτουν οι Ευρωπαίοι ασφαλισμένοι, μέσω της οποίας κάλυψε ένα σημαντικό μέρος της νοσηλείας του.
Τον ρωτάμε ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις επιστρέψει στο Πήλιο: «Να στείλω το δημοσίευμά σας στην οικογένειά μου που βρίσκεται στο Αϊντχόβεν για να βεβαιωθούν ότι είμαι καλά και να στείλω ένα μήνυμα προς όλους τους Βορειοευρωπαίους για την... ασφαλή και όμορφη Ελλάδα» μας απαντά με χαμόγελο.
Γ. Ρούστας