Οι προτεραιότητες και οι πρώτες κινήσεις του Γρ. Βλαχάκη

ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ -ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 21:03

Σε περίοδο δημιουργικής προετοιμασίας προκειμένου να αντεπεξέλθει

στις αυξημένες απαιτήσεις του ερχόμενου φθινοπώρου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Από τις πρώτες ημέρες του στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο ο νέος διοικητής Γρηγόρης Βλαχάκης έδωσε το στίγμα των κινήσεών του, τις οποίες πάντως θα ξεδιπλώσει και θα αναπτύξει στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά τον ορισμό των μελών του, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πλήρως το διοικητικό πρόβλημα του ιδρύματος. Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Βλαχάκης συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Απόστολο Κομνό επισκέφθηκε όλα τα τμήματα και τις κλινικές και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθυντές, με κορυφαία τη συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας όπου ζήτησε από τους διευθυντές των κλινικών να του παρουσιάσουν λεπτομερή αναφορά με τις ανάγκες της κάθε κλινικής, ώστε αυτή να ληφθεί υπ’όψιν στη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της επόμενης χρονιάς, η σύνταξη του οποίου θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Παράλληλα, σε συναντήσεις με τις διοικητικές υπηρεσίες έδωσε ειδικές οδηγίες για την τεκμηρίωση αποφάσεων και προτάσεων, ενώ από τις τεχνικές υπηρεσίες ζήτησε την ωρίμανση όλων των υπό ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ ώστε με την έγκρισή τους από τη νέα διοίκηση –όταν οριστεί- να μην χαθεί χρόνος από την υλοποίησή τους. Ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, έργο προϋπολογισμού άνω των 5 εκατ. ευρώ, που έχει εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία, καθώς και για την υπό κατασκευή συνδετήρια πτέρυγα.
Το συγκεκριμένο έργο όπως άλλωστε και τα έργα που αναλογούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από το πακέτο των 7,5 εκατ. ευρώ που θα δοθεί από το ΕΣΠΑ για τις υποδομές υγείας στη Θεσσαλία, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης του νέου διοικητή με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στη διάρκεια συνάντησης, που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά.
Στις προτεραιότητες του νέου διοικητή μετά τις συναντήσεις με την επιστημονική επιτροπή αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι αφενός η εκπόνηση της μελέτης για το οργανόγραμμα του νοσοκομείου καθώς επίκειται πρόταση για την τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και αφετέρου ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη και οργάνωση των υπηρεσιών και των κλινικών με δεδομένη τη λειτουργία της συνδετήριας πτέρυγας. Ο ίδιος αποφεύγει να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ωστόσο συνιστά σκληρή δουλειά μεσούντος του καλοκαιριού, που θεωρείται «νεκρός χρόνος», συνεπώς αξιοποιήσιμος, καθώς του παρέχει την αναγκαία πίστωση χρόνου προκειμένου να ιεραρχήσει ανάγκες και να δρομολογήσει κινήσεις για την επίλυση προβλημάτων, γνωρίζοντας πως έχει τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει το δικό του στίγμα στην ανάπτυξη του νοσηλευτικού ιδρύματος από τους πρώτους μήνες της θητείας του.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass