Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ετοιμες οι προτάσεις για χρηματοδότηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού 7,5 εκατ. ευρώ»

Η 5η ΥΠΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2020 16:00
Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ  κ. Φωτ. Σερέτης Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φωτ. Σερέτης

Εντός των ημερών κατατίθενται οι τελικές προτάσεις των Νοσοκομείων προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ.


Αυτό αναφέρει η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ως απάντηση σε δημοσίευμα ειδησεογραφικού site που έκανε λόγο για μη αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φωτ. Σερέτη ανακοινώθηκαν τα κάτωθι:
1. «Η 5η Υ.Πε. στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα όσον αφορά στην Πρόσκληση 090 (από 24/4/2020) όπου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 31/8/2020 με τίτλο «Ενίσχυση των Υπηρεσιών Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την επιδημία COVID-19» ύψους 7,5 εκατ. € για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και 2,5 εκατ. € για μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού κτλ). Καταθέτει εντός των ημερών τις τελικές προτάσεις- τεχνικά δελτία μέσω των Νοσοκομείων της προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία προέκυψαν μετά από κοστολόγηση, κατηγοριοποίηση και τεκμηρίωση από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και την Έγκριση Σκοπιμότητας από τον Διοικητή της Υ.Πε. σε ένα εξαιρετικά σύντομο διάστημα 2,5 μηνών. Όσον αφορά στη μισθοδοσία του επικουρικού προσωπικού, το πρόγραμμα των 2,5 εκατ. € είναι σε εξέλιξη και υλοποιείται κανονικά από τον Ιούλιο.
2. Εξάλλου, τη Δευτέρα 3/8/20 εστάλη από την 5η Υ.Πε. προς το Υπουργείο Υγείας για Έγκριση Σκοπιμότητος η προμήθεια νέου μαγνητικού υπερσύγχρονου τομογράφου για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Λάρισας ύψους 1,8 εκατ. € από το ανωτέρω πρόγραμμα.
3. Στις 20/9/2019, υπεβλήθησαν προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας Δράσεις στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Νήσων Βορείων Σποράδων (Ο.Χ.Ε.Β. Σποράδων) 6 Τεχνικά Δελτία:
* Δελτίο 1: Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των ΚΥ Σκιάθου, Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.
* Δελτίο 2: Προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τις ανάγκες των ΚΥ Σκιάθου, Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.
* Δελτίο 3: Προμήθεια πληροφοριακού και μηχανογραφικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των ΚΥ Σκιάθου, Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.
* Δελτίο 4: Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού για τις ανάγκες του ΚΥ Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.
* Δελτίο 5: Προμήθεια τριών (3) πλωτών ασθενοφόρων και τριών (3) χερσαίων ασθενοφόρων ειδικών διαστάσεων για τις ανάγκες των ΚΥ Σκιάθου, Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.
* Δελτίο 6: Εργασίες αποκατάστασης και ενεργειακή αναβάθμιση στις κτιριακές υποδομές και στις στέγες του ΚΥ Σκοπέλου και ΠΠΙ Αλοννήσου.
4. Την Τρίτη 4/8/2020, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα που υπέβαλε ο διοικητής της 5ης Υ.Πε. κος Σερέτης Φώτης για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση της στέγης του ΚΥ Ζαγοράς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ύψους 135.000 € έτσι ώστε να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Κ.Υ. που εκκρεμούσε περίπου 2,5 χρόνια.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την άψογη συνεργασία την οποία έχουμε, με μοναδικό κοινό στόχο, την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».