Νέα εποχή για Θωρακοχειρουργική Κλινική ΠΓΝΛ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΑΦΟΥ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ- ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΕΠ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΥΡ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Θ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2020 21:00

Του Δημ. Κατσανάκη

Νέα εποχή για τη Χειρουργική Κλινική Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων

του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σηματοδοτεί η αποχώρηση του καθηγητή Νίκου Τσιλιμίγκα, ο οποίος διατηρούσε τη διεύθυνση της Κλινικής από τον Νοέμβριο 2009, μετά την ομόφωνη εκλογή του ως τακτικός καθηγητής. Τη διεύθυνση της Κλινικής ανέλαβε ήδη ο επίκουρος καθηγητής Καρδιοαγγειοθωρακοχειρουργικής Κυριάκος Σπηλιόπουλος, ενώ το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία αλλά και τη βελτίωση της Κλινικής προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίου με τον καθηγητή Καρδιοαγγειακών Επιστημών και Καρδιοχειρουργικής στο Imperial College του Λονδίνου Θάνο Αθανασίου.
Ο τελευταίος μετά από διαδοχικές επαφές με τη διοίκηση του Ιατρικού Τμήματος αποδέχθηκε σχετική πρόταση και θα απασχολείται ως ακαδημαϊκός υπότροφος με πλήρη κλινικά καθήκοντα μέχρι την προκήρυξη της θέσης του τακτικού καθηγητή, η οποία πάντως δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις διαδικασίες πριν τον Ιανουάριο 2021. Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Αθανασίου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις της 5ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και του Ιατρικού Τμήματος και βρίσκεται σε περίοδο αναλυτικής ενημέρωσης για την Κλινική και τη λειτουργία της πριν την τυπική εγκατάστασή του τις προσεχείς ημέρες, που θα σηματοδοτήσει και την οργάνωση των επεμβάσεων στο χειρουργείο. «Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Τμήμα μας αλλά και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας η παρουσία του κ. Αθανασίου...» σημείωνε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος καθηγητής Αθανάσιος Γιαννούκας, προσθέτοντας ότι η διοίκηση του Τμήματος έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για την ομαλή λειτουργία και τη βελτίωση της Κλινικής μετά την αποχώρηση του κ. Νίκου Τσιλιμίγκα. Ο πρώην πλέον καθηγητής πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, παρά την επίσημη αποχώρησή του στις 31 Αυγούστου, ημερομηνία λήξης του ακαδημαϊκού έτους της χρονιάς μέσα στην οποία συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας του, κινείται στην κατεύθυνση παράτασης της θητείας του για ένα ακόμα χρόνο.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑ
Καλά πληροφορημένες πηγές συνδέουν την προσπάθεια ανανέωσης της θητείας του με τις ενέργειες που καταβάλλει μέσω της δικαστικής οδού να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του και να τη διορθώσει υποστηρίζοντας ότι είναι κατά δύο μήνες μικρότερος. Συγκεκριμένα ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ορθή ημερομηνία γέννησής του είναι η 17η Σεπτεμβρίου 1953 και όχι η 19η Ιουλίου του ίδιου χρόνου, που καταχωρήθηκε στο Ληξιαρχείο εκ παραδρομής, ως αποτέλεσμα αναριθμητισμού (19-7-1953 αντί του 17-9-1953)!
Η δικαστική προσπάθεια αλλαγής των στοιχείων του Ληξιαρχείου ξεκίνησε τον προηγούμενο Μάιο με αίτηση του καθηγητή στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων, από το οποίο ζήτησε διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του ληξιάρχου Αγρελιάς του Δήμου Τρικάλων. Η αίτηση εξετάστηκε στις αρχές Ιουνίου με το Ειρηνοδικείο να την απορρίπτει θεωρώντας ότι «...από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων που προσκομίζει και επικαλείται ο αιτών, δεν αποδείχθηκε το αιτούμενο γεγονός και δη ότι η ορθή ημερομηνία γένησής του είναι η 17η Σεπτεμβρίου 1953 αντί της καταχωρηθείσας 19η Ιουλίου 1953...». Η απόφαση του Ειρηνοδικείου μάλιστα συμπληρώνει ότι «... η εν λόγω ληξιαρχική πράξη γέννησης καταχωρήθηκε στο σχετικό βιβλίο ληξιαρχικών πράξεων την 21η Ιουλίου 1953 και συνακόλουθα σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας δεν δύναται να βεβαιώνει γεγονός μεταγενέστερο της ημερομηνίας αυτής, όπως τη γέννηση του αιτούντος κατά την επικαλούμενη ημερομηνία, ήτοι την 17η Σεπτεμβρίου 1953...». Κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου ασκήθηκε έφεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Τρικάλων, η οποία θα εκδικαστεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Εφόσον πάντως γίνει αποδεκτή η αίτηση του κ. Τσιλιμίγκα και αλλάξει η ημερομηνία γέννησής του, το 67ο έτος της ηλικίας του συμπληρώνεται το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και ως εκ τούτου μπορεί να επανέλθει και να παραμείνει μέχρι τον Αύγουστο 2021, αφού προηγουμένως ζητήσει ανάκληση του ΦΕΚ με το οποίο αφυπηρετεί.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass