Δύο νέα κρούσματα, ένας θάνατος στη Λάρισα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ – 7 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2020 15:08

Δύο νέα κρούσματα Covid-19 από τα 7 συνολικά στη Θεσσαλία

καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή της Λάρισας, ενώ χθες το πρωί έχασε τη μάχη για τη ζωή του 75χρονος από την περιοχή του Αμπελώνα. Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, ανακοίνωσε χθες 7 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία εκ των οποίων τα δύο στην περιοχή της Λάρισας, από τα οποία το ένα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (01.09.2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ το δεύτερο ακόμη δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης.
Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19. Το ένα κρούσμα εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας μετά από συμπτωματολογία, ενώ ένα ακόμη προσήλθε σε ιδιωτικό εργαστήριο μετά από συμπτωματολογία.
Τρία ακόμα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιοχή των Τρικάλων εκ των οποίων τα δύο εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο, το ένα μετά από συμπτωματολογία και το άλλο κατόπιν επιστροφής από άλλη γεωγραφική περιοχή. Ενώ ένα ακόμη αποτελεί επαφή παλαιότερου κρούσματος.
Στο μεταξύ, την τελευταία του πνοή άφησε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά από νοσηλεία ενός μηνός περίπου, ένας άνδρας ηλικίας 75 ετών από τον Αμπελώνα, ο τρίτος κατά σειρά από τη συγκεκριμένη περιοχή, με τη γνωστή εστία του γάμου.

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Στο μεταξύ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει επείγουσα την ανάγκη κινητοποίησης της Πολιτείας και των πολιτών για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και αναφέρει: «Ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για τη σταθεροποίηση και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε επίπεδο συστήματος υγείας, έχουμε στη φάση αυτή, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Και είναι ζωτικό να το εκμεταλλευτεί η Πολιτεία άμεσα και οργανωμένα!
Τα μέτρα που επιβάλλεται να λάβει η χώρα επειγόντως είναι:
-Οργάνωση της εξωνοσοκομειακής φροντίδας με γιατρούς που είναι διαθέσιμοι με οποιοδήποτε τρόπο και δεν τους έχουμε εντάξει μέχρι στιγμής στον αγώνα κατά του Sars-Cov-2. Τέτοιοι είναι οι δικαιωμένοι και μη αποκατεστημένοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νέοι ιατροί σε αναμονή ανοίγματος των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, συμβεβλημένοι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί στα όρια της κρίσης λόγω clawback, ιατροί που αναμένουν προκηρύξεις θέσεων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
-Ενίσχυση των νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό.
-Εμπέδωσης της ισότιμης συνεργασίας του κρατικού και του ιδιωτικού φορέα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο με τη συμμετοχή των ιατρικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση διευθέτηση των παραπάνω ώστε να είμαστε έτοιμοι στα τέλη του φθινοπώρου για μια πιθανή επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας με περισσότερα κρούσματα που θα χρειάζονται νοσηλεία. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί ακόμα από τους πολίτες να υπαχθούν σε αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών μετά την επιστροφή από τις διακοπές, να τηρήσουν με επιμέλεια τα μέτρα προφύλαξης κατά την επάνοδο στην εργασία και το άνοιγμα των σχολείων –με πρωταρχικά την τήρηση των αποστάσεων, την υγιεινή των χεριών και τη χρήση μάσκας- ώστε να βιώσει η χώρα το δεύτερο κύμα της πανδημίας με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass