Συμφώνησαν για τη ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ- ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ 5Η ΥΠΕ –ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2020 21:03

Του Δημ. Κατσανάκη

Η Λάρισα δικαιούται ως ο δυναμικότερος πόλος ανάπτυξης υπηρεσιών

υγείας στη χώρα να αποκτήσει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας, συμφώνησαν χθες οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων της πόλης παρά το γεγονός ότι κάθε νοσοκομείο διεκδικεί για λογαριασμό του τη Μονάδα, εφόσον δοθεί από το Υπουργείο Υγείας, αναπτύσσοντας τη δική του επιχειρηματολογία.
Η πρωτοβουλία της 5ης ΥΠΕ να συγκαλέσει χθες το μεσημέρι ειδική σύσκεψη για τη ΜΕΘ Παίδων, την οποία διεκδικούν και τα δύο νοσοκομεία με δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και έντονες παρασκηνιακές κινήσεις τους τελευταίους μήνες, πρόσθεσε ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ στο οποίο πάντως μετά από πρόσκληση του διοικητή της ΥΠΕ Φώτη Σερέτη οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στη Λάρισα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικητές του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Δημ. Κατσικονούρης και Γρηγόρης Βλαχάκης αντίστοιχα, οι διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών καθηγητής Γ. Βασιλακόπουλος και Απ. Κομνός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Αθ. Γιαννούκας, και οι υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης και Σταύρος Παπαγεωργίου.
Με την προτροπή του κ. Σερέτη οι δύο πλευρές παρουσίασαν τον σχεδιασμό με τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους για να υποστηρίξουν τη διεκδίκηση της ΜΕΘ Παίδων ενώ κατέθεσαν αντίστοιχους φακέλους και απάντησαν σε ερωτήσεις για τις λεπτομέρειες των προτάσεών τους.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η αντιπαράθεση παρά το καλό κλίμα, είχε ένταση, δυναμική και πάθος, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αντιπαράθεση των δύο πλευρών με την πλευρά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, παράγοντες του οποίου κινούνται έντονα τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό σκηνικό, να θεωρεί αυτονόητη τη λειτουργία της ΜΕΘ στο μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας.
Παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση των επιχειρημάτων, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ιατρικής κ. Αθ. Γιαννούκας υποστήριξε ότι από τη σύσκεψη έπρεπε να διαμορφωθεί μία και μοναδική πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία της ΜΕΘ. Πρόταση που έγινε μερικώς αποδεκτή σε ό,τι αφορά την ανάγκη λειτουργίας ΜΕΘ στη Λάρισα, όχι όμως και στη χωροθέτηση καθώς τα δύο νοσοκομεία εμμένουν στη διεκδίκησή της.
Σημειώνεται ότι οι απόψεις των δύο πλευρών καταγράφηκαν και μέχρι το τέλος του μήνα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, θα καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας τις δικές του απόψεις για το θέμα, συνδυασμένες με συγκεκριμένη πρόταση προς το ΚΕΣΥΠΕ για το ποιο από τα δύο νοσοκομεία πρέπει να έχει την ευθύνη της ΜΕΘ Παίδων.
Για την εξέλιξη της διαβούλευσης ενημερώθηκε και ο βουλευτής, Χρήστος Κέλλας, από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ σε συνάντησή τους αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον Λαρισαίο να συμφωνεί για την ανάγκη λειτουργίας ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισας σημειώνοντας με νόημα ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της χθεσινής συνάντηση ο κ. Σερέτης άνοιξε αιφνιδιαστικά και θέμα εφημέρευσης των δύο νοσοκομείων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών της Θεσσαλίας με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για τη συζήτηση του θέματος ανανεώνοντας το ραντεβού τους την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι τίθεται ακόμα και η προοπτική ανατροπής της εναλλάξ εφημερίας των δύο νοσοκομείων και της επαναφοράς της σχέσης 2 προς 1 για Γενικό και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αντίστοιχα, σύστημα που ίσχυε και παλαιότερα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass