Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλια για τα ανήλικα παιδιά Ρομά

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 21:41

Ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα εμβολιασμού ανηλίκων Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας της Νέας Σμύρνης, μιας περιοχής που ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.


Το πρόγραμμα εμβολιασμού υλοποιείται με τη συνεργασία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων με τον Δήμο Λαρισαίων, το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών δράσεων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το συνεχές πρόγραμμα παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες, και συγκεκριμένα στην κοινότητα Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, που οργάνωσε και υλοποιεί η 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2019 και θα συνεχιστεί έως και το τέλος του 2020, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παιδίατρος της δομής κα Ειρήνη Σπανού, με την επισκέπτρια υγείας κα Ευσταθία Παπανικολάου και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, εξέταζαν και εμβολίαζαν παιδιά Ρομά, γεγονός που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Οι εμβολιασμοί θα συνεχίσουν κάθε Τετάρτη από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι κατόπιν ραντεβού με μέγιστο αριθμό ραντεβού 10 ημερησίως προκειμένου να αερίζονται επαρκώς οι χώροι μεταξύ των εμβολιασμών. Τα παιδιά θα συνοδεύονται από έναν μόνο ενήλικα και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Από νωρίς χθες το πρωί στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας βρέθηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Βούλγαρης και η συντονίστρια της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Ράνια Πινακά με τους δύο πρώτους να επαναβεβαιώνουν την απόφαση της Περιφερειακής αλλά και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα προγράμματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα δε όσα αφορούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε η συντονίστρια της 4ης ΤΟΜΥ, Ράνια Πινακά από τις 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η συνταγογράφηση αντιγριπικών εμβολίων και εμβολίων πνευμονιόκοκκου για ενήλικες καθώς και ο αντιγριπικός εμβολιασμός ενηλίκων Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Νέας Σμύρνης Λάρισας, στα πλαίσιο παρέμβασης και στήριξης των ευπαθών ομάδων.
Δ.Κ.

Gallery άρθρου