Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 21:56

*Η Κλινική Πατσίδη επεκτείνεται
Οριστική Έγκριση καταλληλόλητας οικοπέδου, με υφιστάμενο κτίσμα για την ανέγερση προσθήκης κατ’ επέκταση υπάρχοντος κτιρίου της Ιδιωτικής Γενικής Κλινικής «ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΠΑΤΣΙΔΗΣ Α.Ε.», επί της οδού Θεοφράστου 75 Λάρισας χορήγησε το Υπουργείο Υγείας.


Η συνολική δυναμικότητα της Κλινικής ανέρχεται στις 76 κλίνες σύμφωνα με τη θεωρημένη από το Υπουργείο προκαταρκτική μελέτη ανάπτυξης του συνόλου της Κλινικής (προσχέδια και Έκθεση Περιγραφής και Τεκμηρίωσης).
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση οι πλήρεις μελέτες, πριν την υποβολή τους στην αρμόδια Πολεοδομική Αρχή για την έκδοση της άδειας δόμησης, και στην αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας για την Τροποποίηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της Κλινικής, θα υποβληθούν στη Δ.Τ.Υ. του Υπουργείου Υγείας για έλεγχο και θεώρηση.

*Ψυχολόγοι του ΚΨΥ Λάρισας στα Φάρσαλα
Κλιμάκιο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας, αποτελούμενο από τις ψυχολόγους Αικατερίνη Βλαχούτσου, Αθηνά Ράσσιου και Στυλιανή Τρίγκα και την κοινωνική λειτουργό Χρυσούλα Σαμούρη επισκέφθηκε χθες με εντολή της υφυπουργού Ψυχικής Υγείας κας Ράπτη την πληγείσα περιοχή της επαρχίας Φαρσάλων. Σκοπός της μετακίνησης ήταν η διερεύνηση και καταγραφή αιτημάτων για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στην περιοχή, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.
Η πρώιμη παρέμβαση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών λειτουργεί προληπτικά για την εκδήλωση διαταραχών μετατραυματικού στρες. Στα πλαίσια αυτά έγινε ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΚΥ Φαρσάλων για την εκδήλωση πρόδρομων συμπτωμάτων που στην πορεία μπορούν να αποτελέσουν διαταραχή, με σκοπό την έγκαιρη παρέμβαση και αντιμετώπισή τους. Υπήρξε θετικό κλίμα συνεργασίας και επετεύχθη ένα σημαντικό βήμα για τη διασύνδεση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κλιμακίου του ΚΨΥ Λάρισας με τον δήμαρχο Φαρσάλων στον οποίο δηλώθηκε η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση, κατά προτεραιότητα, των πληγέντων.

*Η ασφαλιστική κάλυψη για πρακτική φοιτητών
Πληροφορίες για την ασφαλιστική κάλυψη κατά την πρακτική άσκηση των φοιτητών και των αποφοίτων πτυχιούχων προς απόκτηση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος παρέχει το Υπουργείο Υγείας και αναφέρει:
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ., Α’ και Β’ κύκλου των Τ.Ε.Ε. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, όπως και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική άσκηση που θεσμοθετημένα προβλέπεται από τα προγράμματα σπουδών τους (που αποτελεί, δηλαδή, προαπαιτούμενο για τη λήψη του πτυχίου τους), υπάγονται κατά τη χρονική διάρκεια αυτής, στην ασφάλιση του e-Ε.Φ.Κ.Α. (ως υπαγόμενοι στην ασφάλιση του πρώην Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ.), αποκλειστικά και μόνο για τον κλάδο του εργατικού ατυχήματος με καταβολή εισφοράς ποσοστού 1%.
Αντιθέτως, για τους αποφοίτους Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Τ.Ε.Ε., Επαγγελματικών Σχολών ΕΠΑ.Σ., ΕΠΑ.Λ. κ.λπ. καθώς επίσης μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς αποφοίτους, οι οποίοι πραγματοποιούν πρακτική άσκηση μετά τη λήψη πτυχίου, για άλλους λόγους (π.χ. απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος), υφίσταται κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης αυτής, υποχρέωση για την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη, δηλαδή για την υπαγωγή τους στην ασφάλιση του e-Ε.Φ.Κ.Α. ως μισθωτοί (ως υπαγόμενοι στην ασφάλιση του πρώην Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.), και των φορέων –οργανισμών για λογαριασμό των οποίων ο Ε.Φ.Κ.Α. συνεισπράττει εισφορές (δηλ. Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. για επικουρική ασφάλιση, Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Ο.Α.Ε.Δ. για παροχές ανεργίας κ.λπ.) καθώς και για επαγγελματικό κίνδυνο όπως και για βαρέα και ανθυγιεινά, όπου προβλέπεται, εφαρμοζομένων των γενικών διατάξεων περί υπαγωγής στην ασφάλιση του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (άρθρο 2 του ν.1846/1951 όπως ισχύει).
Η υποχρέωση, δε, αυτή υφίσταται ακόμα και στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, δεν προβλέπεται καταβολή αμοιβής σε χρήμα, οπότε και ο κατά περίπτωση εργοδότης βαρύνεται με το σύνολο των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών (δηλαδή, ασφαλισμένου και εργοδότη) οι οποίες υπολογίζονται επί του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως κάθε φορά ισχύει (διατάξεις άρθρου 25 παρ. 10, του α.ν. 1846/1951).

IATRIKH_STHLH.jpg
*Η Οδύσσεια για ένα ζευγάρι πινακίδες!
Αυτοκίνητο για τις ανάγκες του τμήματος Αιμοδοσίας και όχι μόνο απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο από τα αντισταθμιστικά οφέλη ιδιωτικής τράπεζας με την οποία συνεργάζεται. Το αυτοκίνητο (9θέσιο μεταφοράς προσωπικού) ήρθε στη Λάρισα τον Ιούλιο, παραλήφθηκε από το νοσοκομείο το οποίο είχε ήδη ετοιμάσει και λάβει την έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά τη διαγράμμιση, θεωρήθηκε έτοιμο για την έκδοση των πινακίδων κυκλοφορίας, η οποία ακόμα …αναμένεται!
Οι άνθρωποι του νοσοκομείου μιλούν για μια Οδύσσεια δεδομένου ότι έγιναν επανειλημμένες επισκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων του νοσοκομείου σε υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και χάθηκαν πολλές εργατοώρες υπαλλήλων χωρίς να εκδοθούν ακόμα πινακίδες, θέμα που οποιοσδήποτε ιδιώτης τακτοποιεί σε λίγα λεπτά.
Ας αναρωτηθούμε, μου γράφει φίλος από το νοσοκομείου πόσες αιμοδοσίες ακυρώθηκαν, πόσος εκνευρισμός και ταλαιπωρία υπαλλήλων συναδέλφων, απλώς από άλλο υπουργείο και όχι του Μεταφορών, για να οδηγηθούμε στη λύση του ιδιώτη μεσολαβητή, ο οποίος καλείται να δώσει λύση ή καλύτερα να ενώσει τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ δύο δημόσιων υπηρεσιών. Συνεπώς τα λόγια που αναφέρονται στην «… απρόσκοπτη και οριζόντια εφαρμογή μιας καινοτομικής και πολύ σημαντικής για τον πολίτη και τις υπηρεσίες ρύθμισης που διευκολύνει τον στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό για έναν σύγχρονο και λειτουργικό δημόσιο τομέα» συνεχίζουν να ακούγονται ανεδαφικά.
Δύο και πλέον μήνες μετά την παραλαβή του, το 9θέσιο αυτοκίνητο του Νοσοκομείου παραμένει παρκαρισμένο σε μια γωνιά του προαυλίου, αναμένοντας να κινηθεί ο ιδιώτης διαμεσολαβητής, την ώρα που η διοίκηση αναζητούσε μέσο για τη μετακίνηση των ψυχολόγων στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass