90 εκατ. ευρώ για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2ου ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 21:30

Τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την επιστημονική κοινότητα, που είχε ως αποτέλεσμα την υλοποίηση έργων στον χώρο της υγείας συνολικού ύψους 90 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ανέδειξε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός κηρύσσοντας χθες το βράδυ την επίσημη έναρξη του 2ου Ογκολογικού Συνεδρίου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ».


«Στην Περιφέρεια Θεσσαλία συνεργαζόμαστε με επιστήμονες, όχι συζητώντας αλλά με πράξεις για τη στήριξη της δημόσιας υγείας προμηθεύοντας εξοπλισμό και σύγχρονα μηχανήματα σε κλινικές που υποδεικνύουν οι επιστήμονες και εξοπλισμό για την Covid-19, αλλά και με πρόσληψη επικουρικού προσωπικού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, χαρακτηρίζοντας ξεχωριστό το συνέδριο που διεξάγεται σε δύσκολες περιστάσεις.
Χαιρετισμούς στην επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου απηύθυναν ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάρισας, Δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Ντίνος Διαμάντος, οι πρόεδροι Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Αθανάσιος Γιαννούκας και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος αντίστοιχα και ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γιώργος Αποστολίνας, οι οποίοι μίλησαν για τη σπουδαιότητα του συνεδρίου καθώς και για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών υγείας της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγητής Α. Κωτσάκης σε μήνυμά του αναφέρθηκε στις προσπάθειες θεσμοθέτησης του συνεδρίου, αναδεικνύοντας την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των νεοπλασιών.
«Η διάγνωση και θεραπεία των κακοήθων νεοπλασμάτων, απαιτεί τη συνεργασία και τον συντονισμό πολλών συναφών ιατρικών ειδικοτήτων. Η διάγνωση και η αντιμετώπιση του καρκίνου απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, προσπάθεια για εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων, με απώτερο στόχο, τη στοχευμένη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οι νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις με την εφαρμογή νέων φαρμακευτικών παραγόντων, αντιαγγειογενετικών παραγόντων, ανοσοθεραπείας και στοχευμένων θεραπειών, καθώς και ο συνδυασμός αυτών μεταξύ τους ή με την ακτινοθεραπεία, δημιουργούν νέους ορίζοντες στη θεραπευτική του καρκίνου.
Έτσι, ο ρόλος της συνεργαζόμενης ομάδας (π.χ. ο ρόλος του Ογκολογικού Συμβουλίου) καθίστανται ολοένα σημαντικότερος και κρίσιμος, τόσο για την αντιμετώπιση του καρκίνου, όσο και για τη διατήρηση της καλής ποιότητας ζωής του ασθενούς. Πιστεύουμε ότι το παρόν συνέδριο, με την πλούσια θεματολογία του, θα αναδείξει τις περισσότερες αναγκαίες πτυχές, μεταξύ των συναφών ειδικοτήτων και η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μεταξύ των καταξιωμένων, αλλά και των νεότερων συναδέλφων θα συμβάλει στην καλύτερη αλληλοκατανόηση και συνεργασία μεταξύ μας».
Στη διάρκεια της χθεσινής δεύτερης ημέρας του συνεδρίου αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του ανώτερου γαστρεντερικού, της κεφαλής τραχήλου και του πνεύμονα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι συνεδρίες που αφορούν στα νομικά ζητήματα στην Ογκολογία και συγκεκριμένα τη νομιμότητα στις κλινικές μελέτες-δοκιμές, τη συναίνεση του ασθενούς, την ποινική ευθύνη των ιατρών - διαδικασία από την ιατρική πράξη στο ακροατήριο των ποινικών δικαστηρίων, την ηλεκτρονική υγεία και προστασία προσωπικών δεδομένων, τα όρια της πειθαρχικής εξουσίας των διοικητών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων στα μέλη ΔΕΠ, καθώς και την αστική ευθύνη του Νοσοκομείου από ιατρικό σφάλμα και τον καταλογισμό ιατρού.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass