Ενισχύεται με 10 νέα σύγχρονα ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 670.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2020 15:05

Με 10 νέα ασθενοφόρα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020,

εξοπλίζεται το επόμενο διάστημα το ΕΚΑΒ για να καλυφθούν οι ανάγκες του στη Θεσσαλία.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 669.352 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι το ΕΚΑΒ.
«Σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 εξοπλίζουμε το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία με 10 νέα σύγχρονα ασθενοφόρα. Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 τον Ιούνιο του 2017 και η σύμβαση υπογράφεται σήμερα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο ελληνικός λαός» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης έχουμε σχεδιάσει μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τη χρηματοδότηση έργων προμήθειας εξοπλισμού ύψους 8 εκατ. ευρώ. και κάνω έκκληση στις διοικήσεις των Νοσοκομείων να τρέξουν γρήγορα για την προμήθεια του αναγκαίου ιατροτεχνικού εξοπλισμού.
Η εποχή είναι αναθεωρητική και χρειαζόμαστε ταχύτητα, αυτοματισμό και απλοποίηση των διαδικασιών για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων που υπηρετούν τον άνθρωπο».
Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην απόκτηση οχημάτων «VAN» κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων CEN EN 1789 για ασθενοφόρα τύπου «Β».
Το ασθενοφόρο τύπου «Β» έχει τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Διασφαλίζονται επιπροσθέτως οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass