Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2020 21:35
Ο Ιπποκράτης διά χειρός Same84 Η Urban Act ολοκλήρωσε τη μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία στο πλαίσιο του νέου προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών που υλοποιεί ανά την Ελλάδα, το «Χρώμα Στα Νοσοκομεία», αυτήν τη φορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84 και είχε ως θέμα τον Ιπποκράτη. Η Λάρισα ήταν ο τελευταίος σταθμός της ζωής τού πατέρα της σύγχρονης ιατρικής.  Το συγκεκριμένο έργο εκκινεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοιχογραφιών στο εν λόγω νοσοκομείο. H επόμενη εικαστική παρέμβαση έχει σχεδιαστεί για το Παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου και θα ανακοινωθεί σύντομα ο χρόνος υλοποίησής της. Οι καλλιτέχνες της street art έρχονται να δώσουν με τον μοναδικό τους τρόπο, χρώμα, ομορφιά και ελπίδα σε έναν ακόμα δημόσιο χώρο, αυτόν των νοσοκομείων. Ο Ιπποκράτης διά χειρός Same84 Η Urban Act ολοκλήρωσε τη μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία στο πλαίσιο του νέου προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών που υλοποιεί ανά την Ελλάδα, το «Χρώμα Στα Νοσοκομεία», αυτήν τη φορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84 και είχε ως θέμα τον Ιπποκράτη. Η Λάρισα ήταν ο τελευταίος σταθμός της ζωής τού πατέρα της σύγχρονης ιατρικής. Το συγκεκριμένο έργο εκκινεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοιχογραφιών στο εν λόγω νοσοκομείο. H επόμενη εικαστική παρέμβαση έχει σχεδιαστεί για το Παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου και θα ανακοινωθεί σύντομα ο χρόνος υλοποίησής της. Οι καλλιτέχνες της street art έρχονται να δώσουν με τον μοναδικό τους τρόπο, χρώμα, ομορφιά και ελπίδα σε έναν ακόμα δημόσιο χώρο, αυτόν των νοσοκομείων.

Από τον Δ.  Κατσανάκη      (katsanakis@eleftheria.gr)

*Ο Ανδρ. Κολοκυθάς διοικητής Γ.Ν. Λαμίας
Μετά τον διορισμό του βιολόγου Γιώργου Καραβάνα στη θέση του αναπληρωτή διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επέλεξε για τη θέση του διοικητή τον Ανδρέα Κολοκυθά, πτυχιούχο Οδοντιατρικής της Σχολής

Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Σόφιας, Βουλγαρία.
Ο κ. Κολοκυθάς είχε αναλάβει ουσιαστικά τη Διοίκηση του Νοσοκομείου από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε δεχτεί την παραίτηση του Χατζημαργαρίτη, προκειμένου ο τελευταίος να αναλάβει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

*Διασυνδέονται οι των Τ.ΟΜ.Υ. με τα Κ.Υ. αναφοράς
Οι Τ.ΟΜ.Υ., ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, διασυνδέονται άμεσα, λειτουργικά και επιστημονικά με το Κέντρο Υγείας αναφοράς τους, με απώτερο στόχο την υποστήριξη του έργου του, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που συνίστανται κυρίως στην πρόληψη της νόσου, την ανάπτυξη παρεμβάσεων και δράσεων για την προαγωγή της υγείας στην κοινότητα, την εκτίμηση και τη διαχείριση κινδύνου για μεταδιδόμενα ή μη νοσήματα και τη συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού. Επιπλέον οι Οικογενειακοί Ιατροί των Τ.ΟΜ.Υ. οφείλουν να παρέχουν συνεχή φροντίδα τόσο στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, όσο και σε έκτακτα περιστατικά μη εγγεγραμμένου πληθυσμού.
Αυτά προβλέπει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, ο οποίος κρίνει σημαντική, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας, τη συνεργασία του υπεύθυνου για τον Συντονισμό της Λειτουργίας και της δράσης της Τ.ΟΜ.Υ., με τον υπεύθυνο για τον Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, για την αντιμετώπιση των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού της περιοχής ευθύνης τους. Κατόπιν των ανωτέρω οι ιατροί και οι λοιποί επαγγελματίες υγείας των Κέντρων Υγείας και των Τ.ΟΜ.Υ., συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την πρόληψη της νόσου και την προαγωγή της υγείας, τη συνεχή και ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας της κοινότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

*Προχωρά η εγκατάσταση του petscan στο Π.Γ.Ν.Λ.
Τη διαδικασία της κτιριακής επέκτασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την εγκατάσταση του νέου σύγχρονου μηχανήματος μοριακής απεικόνισης, η οποία βρίσκει πολλές εφαρμογές στην καρδιολογία, τη νευρολογία και κυρίως την ογκολογία και αποτελεί δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρακολουθεί διακριτικά το Κλινικό Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου.
Η διαδικασία, που παρουσιάζει καθυστερήσεις εξαιτίας της πανδημίας, βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής μελετητή που θα εκπονήσει τη σχετική μελέτη για την κτιριολογική επέκταση του Εργαστηρίου προκειμένου να εγκατασταθεί το μηχάνημα σύμφωνα με το σενάριο που έχει επιλεγεί από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Δεδομένου ότι με τη δωρεά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς, καθώς σε συνδυασμό με τον σύγχρονο Γραμμικό Επιταχυντή καθιστά το Πανεπιστημιακό σημείο αναφοράς για τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών στην Κεντρική Ελλάδα, τόσο η διεύθυνση, όσο και τα στελέχη του Εργαστηρίου παρακολουθούν έτοιμοι να παρέμβουν, αν χρειαστεί προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη σχετικά με την υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

*Μηχανικοί του Υπ. Υγείας στο Κ.Υ. Αγιάς
Το Κέντρο Υγείας Αγιάς επισκέφθηκαν χθες το πρωί δύο μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της καταγραφής της κατάστασης των υποδομών υγείας σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι δύο τεχνικοί στη διάρκεια της επίσκεψής τους κατέγραψαν τις τεχνικές αστοχίες στο κτιριακό συγκρότημα που παρουσιάζει καθίζηση, καθώς και τις αναγκαίες επισκευές που πρέπει να γίνουν και θα συμπεριληφθούν σε έκθεση αυτοψίας προς το Υπουργείο.
Σημειώνεται ότι οι δύο μηχανικοί επισκέπτονται για αντίστοιχη καταγραφή και το Κέντρο Υγείας Γόννων.

*Διαμαρτυρία για την αναδιάρθρωση Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διαμαρτύρεται, καθώς «η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όχι μόνο δε συνιστά αποτέλεσμα διαλόγου με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς εταίρους, αλλά αυτήν τη φορά δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, παρακάμπτοντας ως τροπολογία τη θεσμοθετημένη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης».
Το Υπουργείο Υγείας, τονίζει σε ανακοίνωσή της, οφείλει να επιβεβαιώσει στην πράξη ότι οι εκπρόσωποι των ασθενών αποτελούν τον φυσικό σύμμαχο της Πολιτείας στις μεταρρυθμίσεις του υγειονομικού συστήματος, διαμέσου των παρακάτω ενεργειών:
-Άμεση δημοσίευση της τροπολογίας, καθώς οι θεσμικοί εταίροι δεν μπορούν να ενημερώνονται για ένα τόσο σημαντικό θέμα στη βάση δημοσιογραφικών πληροφοριών.
-Τήρηση επαρκούς χρονοδιαγράμματος για ουσιαστική δημόσια διαβούλευση των διατάξεων του νομοθετήματος.
-Διατήρηση της εκπροσώπησης κοινωνικών φορέων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και θέσπιση της συμμετοχής εκπροσώπου της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass