Ο «πορτοκαλί συναγερμός» ξύπνησε τον εφιάλτη της καραντίνας

«ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ...» ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΧΑΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ! -Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ -ΑΛ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ: ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ LOCKDOWN ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 21:01

Της Λένας Κισσάβου

Ο «πορτοκαλί συναγερμός» που σήμανε για τη Λάρισα, ξύπνησε μνήμες από την καραντίνα της περασμένης

άνοιξης και αναβίωσαν οι φόβοι της επιστροφής σε μια νέα ολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Ορατός είναι δε, ο κίνδυνος επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης, με παύση επαγγελματικών δραστηριοτήτων διάφορων κλάδων, ενώ αυξημένος όσο ποτέ εμφανίζεται και ο κίνδυνος των λουκέτων, επιχειρήσεων που δεν θα αντέξουν μία δεύτερη δοκιμασία, καθώς έχουν μηδενιστεί οι οικονομικές τους αντοχές.
Με το βλέμμα στραμμένο στο ενδεχόμενο του «κόκκινου συναγερμού» (επίπεδο 4), επαγγελματίες της Λάρισας εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: «Δεν θα αντέξουμε ένα νέο lockdown. Η αγορά είναι ήδη στο κόκκινο! Αν συμβεί αυτό, μετά δεν θα επιστρέψουμε όλοι...» δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.
Αντίστοιχα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας κ. Αλέξανδρος Σακελλάρης υποστηρίζει ότι «ένα δεύτερο «lock down», θα μας δώσει τη χαριστική βολή», ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων ν. Λάρισας, κ. Γιάννης Χρηστίδης, επισημαίνει: «Υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσης. Θα αφανιστούν κλάδοι...».ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, για την επόμενη μέρα, εκφράζοντας φόβους για «έναν δύσκολο χειμώνα».
«Η εμπορική αγορά της Λάρισας είναι ήδη στον κόκκινο συναγερμό! Όταν βλέπεις μπροστά σου μια ενδεχόμενη ολική καραντίνα, δεν πας για ψώνια! Με αυτήν την ψυχολογία του κόσμου και με την έλλειψη χρημάτων, πώς θα κινηθεί η αγορά;» τονίζει και σημειώνει επίσης: «Δεν συνήλθαμε ακόμη από την οικονομική κρίση της χώρας, δεν κλείσαμε ακόμη τις πληγές της καραντίνας της περασμένης άνοιξης και βλέπουμε να έρχεται δεύτερο κύμα κορονοϊού... Δεν θα αντέξουμε ένα δεύτερο lock down. Δεν θα επιβιώσουμε όλοι μετά από αυτό. Η αγορά θα έχει άλλη εικόνα». Αν και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις, οι έμποροι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την κίνηση των καταναλωτών.

ΟΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ
«Κατακόρυφη πτώση των πελατών στα εστιατόρια» προβλέπει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων ν. Λάρισας κ. Γιάννης Χρηστίδης και επισημαίνει: «Τηρούμε κατά γράμμα στα καταστήματά μας το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό να αντιμετωπίσει την ανασφάλεια που κυριαρχεί στον κόσμο με την αύξηση των κρουσμάτων.
Η ανασφάλεια, αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα εξόδου και ως εκ τούτου τα εστιατόρια δέχονται τις επιπτώσεις αυτής της ψυχολογίας του κόσμου».
Ο κ. Χρηστίδης δηλώνει ότι «ένα νέο lockdown, θα αποβεί μοιραίο για πολλούς» και υποστηρίζει πως «από μας εξαρτάται αν θα περάσουμε στο «κόκκινο» επιδημιολογικό επίπεδο, κάτι που μπορούμε να αποφύγουμε αν εφαρμόζουμε με υπευθυνότητα τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό».
Εκτιμά, ότι «οι υγειονομικές βόμβες είναι οι γάμοι, τα βραδινά κλαμπ και οι μουσικές εκδηλώσεις. Όλα αυτά έχουν ένα κοινό στοιχείο, τη μουσική... Αν σταματήσουν τη μουσική δεν θα δημιουργούνται καταστάσεις συγχρωτισμού». Τέλος, εκφράζει φόβους «για έναν δύσκολο χειμώνα, καθώς οι οικονομικές και οι υγειονομικές συνθήκες, θα μας επηρεάσουν όλους».

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ-ΜΠΑΡ
«Αν κάνουμε αυτό που πρέπει δεν θα περάσουμε στο επίπεδο 4» δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας, κ. Αλέξανδρος Σακελλάρης. Αναφέρει ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις στα μέλη του Συνδέσμου, για αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόσληψης κατά του κορονοϊού, καθώς προτιμούν «ανοιχτά τα καταστήματα με λιγότερο κόσμο και λιγότερα έσοδα, παρά κλειστά με καθόλου έσοδα».
Παρατηρεί πως «την τελευταία εβδομάδα ο κόσμος είναι πιο συγκρατημένος, έχουν μειωθεί οι έξοδοί του και λόγω της αλλαγής του καιρού, αλλά και λόγω του φόβου» και υποστηρίζει πως «ξύπνησε ο εφιάλτης της καραντίνας...». Ο κ. Σακελλάρης, εκτιμά ότι «η απαγόρευση κυκλοφορίας 12 με 5 π.μ. θα έπρεπε να είχε γίνει πιο μπροστά, όταν ο κόσμος μετά τις 12 καθόταν στις πλατείες. Τώρα που «χάλασε» ο καιρός και κατέβηκε η θερμοκρασία, δεν έχει νόημα η απαγόρευση. Κανένας δεν θα μείνει έξω...».
Τέλος, εξηγεί ότι «είναι δύσκολη η οικονομική κατάσταση των περισσότερων επαγγελματιών του κλάδου και ένα δεύτερο lockdown, θα είναι η χαριστική βολή» ενώ καταγγέλλει: «Αυτήν τη φορά η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι στους ιδιοκτήτες και στους ενοικιαστές για μείωση του ενοικίου.
Οι ιδιοκτήτες δεν δέχονται ούτε συζήτηση γι’ αυτό... Από την άλλη, η ΔΕΗ δεν στήριξε κανέναν επιχειρηματία στις δύσκολες αυτές συνθήκες και συνεχίζει να εκδίδει υψηλά κόστη λογαριασμών... Η κίνηση μειώθηκε στα καταστήματά μας, αλλά τα πάγια είναι το ίδιο υψηλά».

 

Με ραντεβού στις υπηρεσίες

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ

Με ραντεβού θα εξυπηρετούνται οι πολίτες στις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και την ισχύ των μέτρων που προβλέπει το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) που βρίσκεται η Λάρισα στον επιδημιολογικό χάρτη.
Η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται με προτεραιότητα σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2413-500.200 (τηλεφωνικό κέντρο). Επίσης στο site του Δήμου www.larissa.gov.gr στο πεδίο της επικοινωνίας υπάρχουν τα τηλέφωνα όλων των Υπηρεσιών και υπαλλήλων του Δήμου Λαρισαίων.
Αντίστοιχα και στη ΔΕΥΑΛ οι συναλλαγές πραγματοποιούνται αποκλειστικά μόνο μέσω διαδικτύου ή ραντεβού. Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στο info@deyal.gr ή στο τηλέφωνο 2410-687.102 ή στο αντίστοιχο τμήμα στα τηλέφωνα που αναγράφονται επίσης στην ιστοσελίδα της deyal.gr.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass