Πρόβα κόκκινου συναγερμού στη Λάρισα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ -ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -88 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, 48 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ- ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2 Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (R)

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2020 21:02

Ρεπορτάζ Δημ. Κατσανάκης

Με την κόκκινη ζώνη στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον

Covid-19 φλερτάρει ανοιχτά πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να παραμένει καθημερινά σε υψηλά επίπεδα. Ενδεικτικό της ανησυχητικής κατάστασης αποτελεί η χθεσινή δραματική έκκληση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής προστασίας κατά τον σημερινό εορτασμό της εθνικής επετείου διαπιστώνοντας μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.
Το στίγμα των δύσκολων συνθηκών έδωσε χθες στην καθημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα η κατάσταση είναι οριακή για ένταξή της στην κόκκινη ζώνη και σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου αφού προηγουμένως ανακοίνωσε την αναβάθμιση των Ιωαννίνων και των Σερρών στο επίπεδο 4.
Νωρίτερα, το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 ανακοίνωσε ότι στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 48 νέα κρούσματα εκ των οποίων 7 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Λάρισας και εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια, ενώ 5 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Λάρισας και προέκυψαν δύο κατόπιν ινχηλάτησης και τρία κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας.
Επιπρόσθετα 7 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (20/10/2020)-(22/10/2020)-(25/10/ 2020) και εξετάστηκαν τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και τρία στο Γ.Ν. Λάρισας, ενώ ένα κρούσμα επέστρεψε πρόσφατα από το εξωτερικό και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος, 28 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων δώδεκα σε ιδιωτικά εργαστήρια, έντεκα στο Γ.Ν. Λάρισας, τρία στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και δύο στο Κ.Υ. Ελασσόνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα καταγραφέντα κρούσματα προέρχεται από δομή υγείας του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για εργαζόμενο ή ασθενή και αναμενόταν μέχρι χθες το βράδυ να εισαχθεί στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για νοσηλεία στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Πρόκειται για τη δεύτερη δομή υγείας όπου καταγράφεται θετικό κρούσμα με το πρόβλημα στην πρώτη δομή να χαρακτηρίζεται μεμονωμένο.
Συνολικά 14 ασθενείς νοσηλεύονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων από όπου πήρε χθες το απόγευμα εξιτήριο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και άλλοι 4 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ δύο ασθενείς νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του 4ου ορόφου του κτιρίου.
Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την εξέλιξη της πανδημίας τις προσεχείς εβδομάδες επισημαίνοντας πάντως ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη αν και τα δύο νοσοκομεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες πιέσεις από πιθανή αύξηση των νέων κρουσμάτων. Την ίδια ώρα σε συνάντησή τους οι διοικητές της 5ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φώτης Σερέτης και Δημήτρης Κατσικονούρης αντίστοιχα εξέτασαν την ετοιμότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σημειώνοντας πάντως την προσπάθεια της 5ης ΥΠΕ να εφοδιάσει τις προσεχείς εβδομάδες τα νομαρχιακά νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με rapid tests, η εφαρμογή των οποίων εκτιμάται ότι τα αποσυμφορήσει το ελεγκτικό έργο των εργαστηρίων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου ο αριθμός των εξετάσεων για Covid-19 υπερβαίνει καθημερινά τα 400.
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Στο μεταξύ συνεχίστηκε χθες μπροστά από το ιστορικό κτίριο της Κλινικής Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου από συνεργεία του ΕΟΔΥ ο έλεγχος σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού για τη διασπορά του κορονοϊού με rapid tests. Τον χώρο των δειγματοληψιών επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακά και σε δηλώσεις του χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση και απηύθυνε δραματική έκκληση για τήρηση των μέτρων ενόψει του σημερινού εορτασμού της εθνικής μας επετείου.
Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός απηύθυνε έκκληση στους Λαρισαίους που θα κυκλοφορήσουν σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου, στην πόλη να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να φορούν μάσκα. Παράλληλα κάλεσε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και όλους τους γιατρούς να ενημερώσουν τον κόσμο για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο εφησυχασμός και η χαλάρωση.
«Η κατάσταση στην πόλη της Λάρισας είναι ανησυχητική και δύσκολη» τόνισε ο περιφερειάρχης. «Υπάρχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και διασπορά στην κοινότητα.
Τα Νοσοκομεία μας βρίσκονται σε ετοιμότητα, συνεχίζουμε τις ιχνηλατήσεις και τα rapid tests. Είχαμε δύο επιλογές: ή να μην κάνουμε τίποτα και να αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη διασπορά ή να κάνουμε τα πάντα ώστε να εντοπίζουμε τις εστίες διασποράς και να τις περιορίζουμε. Χρειάζεται σύνεση και προσωπική αυστηρότητα. Η 28η Οκτωβρίου είναι μια δύσκολη μέρα. Φοράμε όλοι μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ακόμα και όταν είμαστε όρθιοι μέσα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, φοράμε υποχρεωτικά μάσκα. Προσέχουμε να τηρούμε τις αποστάσεις στους κλειστούς χώρους. Και φροντίζουμε με επιμέλεια την προσωπική υγιεινή. Γιατί τα μόνα εργαλεία που έχουμε σήμερα, το μόνο εμβόλιο, το μόνο φάρμακο έναντι του Covid-19 είναι η μάσκα, η τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα υγιεινής.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται από την Περιφέρεια, τη Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομία. Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μπορέσουμε να προφυλάξουμε τον πληθυσμό. Ο μέσος όρος νοσούντων σήμερα, είναι τα 30 έτη. Αν αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας, τα Νοσοκομεία μας θα δεχτούν ισχυρή πίεση. Όσοι νοσούν με ήπια συμπτώματα οφείλουν να μένουν στο σπίτι για 14 ημέρες φορώντας μάσκα και ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού και όσοι είναι επαφές κρουσμάτων να μην κυκλοφορούν» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κοντά σε τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων βρίσκεται η Θεσσαλία με τον συνολικό αριθμό να φθάνουν τα 88, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την Περιφέρεια.
Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα Covid -19 από τα οποία τα 8 αποτελούν επαφές κρουσμάτων (22/10/2020)-(24/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 14 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων έξι σε ιδιωτικά εργαστήρια και οκτώ στο Γ.Ν. Τρικάλων.
Δέκα νέα κρούσματα καταγράφτηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας. Τέσσερα κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (22/10/2020)-(23/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 6 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων τέσσερα στο Γ.Ν. Καρδίτσας ένα στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο.
Στην περιοχή του Βόλου καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα από τα οποία δύο αποτελούν επαφές κρούσματος (23/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ 3 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, δύο στο Γ.Ν. Βόλου και ένα στο Κ.Υ. Βόλου.
Τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν και στην περιοχή της Σκιάθου. Και τα 3 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (21/10/2020)-(26/10/2020) καθώς και κρούσματος από το εξωτερικό και προέκυψαν δύο κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Κ.Υ. του νησιού.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.391 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στοιχεία από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί από την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ της 5ης Υ.Π.Ε. από την 14η Μαρτίου έως τις 17 Οκτωβρίου 2020 παρέχει έκθεση που συντάχθηκε σε συνεργασία του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Συντονιστικού Κέντρου COVID-19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με την έκθεση το πλήθος των κρουσμάτων από την 1η Αυγούστου έως τις 24 Οκτωβρίου ανέρχεται στα 1.391, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα το 52.6% αυτών ήταν άντρες και το 47.4% γυναίκες. Η μέση ηλικία του συνόλου των κρουσμάτων ήταν τα 39.6 έτη, η διάμεσος τα 38 έτη, το νεότερο κρούσμα ήταν μικρότερο του ενός έτους και το μεγαλύτερο 96 ετών. Το πλήθος των κρουσμάτων από τις 11 έως τις 24 Οκτωβρίου (week 41, 42) ανέρχεται στα 373 και με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα το 51.6% αυτών ήταν άντρες και το 48.4% γυναίκες.
Η μέση ηλικία του συνόλου των κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερών ήταν τα 37.4 έτη, η διάμεσος τα 34 έτη, το νεότερο κρούσμα ήταν μικρότερο του ενός έτους και το μεγαλύτερο 85 ετών. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίστηκε στην ηλικιακή ομάδα “0-29”.
Την υπό μελέτη περίοδο, 11 έως 24 Οκτωβρίου (week 41,42), παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας συγκριτικά με την προηγούμενη υπό μελέτη περίοδο (14 Μαρτίου – 10 Οκτωβρίου 2020). Πιο συγκεκριμένα παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Π.Ε. Λάρισας και μικρή αύξηση στην Π.Ε. Μαγνησίας και στην Π.Ε. Σποράδων. Στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, Π.Ε. Τρικάλων και Π.Ε. Καρδίτσας παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Ο αριθμός αναπαραγωγής (R=reproductive number) του SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την 18η Οκτωβρίου εκτιμήθηκε πάνω από τη μονάδα και στατιστικά σημαντικός (1.98). Πρέπει να σημειωθεί η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικία 0-29 ετών (44.95 %). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από 1η Αυγούστου ισούται με 1.116 εκ των οποίων τα 437 (37.4%) εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης, τα 270 (28.2%) εντοπίστηκαν από αυτόβουλη προσέλευση των ασθενών, τα 68 (5.9%) είναι ορφανά και τα 395 (33.5%) αδιευκρίνιστα.
Η πλειοψηφία των κρουσμάτων στο σύνολο των δύο φύλων αλλά και σε κάθε φύλο ξεχωριστά εντοπίζεται στην ηλικιακή ομάδα “0-29” για τις εβδομάδες με ημερομηνίες από 11 έως 24 Οκτωβρίου (week 41, 42). Η δεύτερη συχνότερη πληγείσα ηλικιακή ομάδα και στα δύο φύλα είναι η “50-69”. Η έκθεση συμπερασματικά συστήνει:
- Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους υποχρεωτικά.
- Σε χώρους εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες κλπ) να τηρούνται αυστηρά τα όρια ατόμων ανά τραπέζι και η συνολική χωρητικότητα.
- Στους διαδρόμους των χώρων εστίασης και όταν τα άτομα δεν τρώνε ή πίνουν συνιστάται η χρήση μάσκας.
- Να αποφεύγονται χώροι όπου υπάρχει συνωστισμός ατόμων χωρίς τη χρήση μάσκας.
- Άτομα που παρουσιάζουν έστω και ήπια συμπτωματολογία παραμένουν σπίτι φορώντας χειρουργική μάσκα και συμβουλεύονται τηλεφωνικά γιατρό.
- Στενές επαφές κρουσμάτων παραμένουν αυστηρά σε καραντίνα για 14 ημέρες.

 

30 κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, νέα σε σχολεία

Η έναρξη των διά ζώσης μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έφερε αύξηση των κρουσμάτων και στον φοιτητικό πληθυσμό. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «Ε» ο αντιπρύτανης κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, επικεφαλής Covid-19 για το ίδρυμα, από τις 2 Οκτωβρίου έως και χθες έχουν καταγραφεί 30 κρούσματα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Λαμία με 1 ακόμα ανεπιβεβαίωτο για την Καρδίτσα. Τα περισσότερα αφορούν σπουδαστές σχολών της Λάρισας και συγκεκριμένα 21 φοιτητές έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Ο αντιπρύτανης αναφέρει ότι όλοι οι φοιτητές είναι καλά στην υγεία τους με ήπια ή και καθόλου συμπτωματολογία, παραμένουν σπίτι τους και παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως. Όσο για τη διαδικασία που ακολουθείται διαφέρει από τα σχολεία, καθώς το τμήμα της σχολής όπου βρέθηκε το θετικό κρούσμα δεν τίθεται σε αναστολή παρά μονάχα αν εντοπιστούν πολλά κρούσματα που όμως δεν αποτελούν στενές επαφές και επιβεβαιώνουν διασπορά. «Μιλάμε κυρίως για τα εργαστήρια. Όταν εντοπιστεί θετικό κρούσμα προχωράμε μέσω εταιρείας με την οποία έχουμε σύμβαση, σε απολύμανση των χώρων με βιολογικά υλικά όχι μόνο των εργαστηρίων, αλλά και των κοινόχρηστων, των γραφείων και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι στο εκπαιδευτικό ίδρυμα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχουμε διανείμει μάσκες πολλαπλής χρήσης στους φοιτητές που παρακολουθούν διά ζώσης μαθήματα, υπάρχουν αντισηπτικά παντού, και τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα της απόστασης και του αριθμού φοιτητών ανά τμήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, η λίστα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τμήματά τους αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού ολοένα και μεγαλώνει. Χθες κρούσμα εντοπίστηκε στο 3ο Λύκειο Λάρισας, ενώ και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος Γ2 έως τις 4 Νοεμβρίου και το Β2 έως τις 9 Νοεμβρίου, καθώς βρέθηκαν δύο μαθητές θετικοί στον κορονοϊό.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
Λόγω των αυξημένων μέτρων επιτήρησης για τον κορονοϊό που τέθηκαν σε ισχύ στη Λάρισα τα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου Κιλελέρ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεότερης ανακοίνωσης. Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τους λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Στους υπόλοιπους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους (γήπεδα ποδοσφαίρου κ.λπ.) οι αθλητές πρέπει να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ν.Π.

 

Πρώτο μέλημα η ασφάλεια

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΙΚΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘ. ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΧΡ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Τηλεδιάσκεψη με τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου είχαν τα μέλη του ΣΙΚΑΕΛ, προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα και το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη μας καθώς και για να λάβουν νέες οδηγίες και μέτρα αναχαίτισης της νέας κατάστασης στην οποία βαδίζει η πόλη. Στη συζήτηση συμφωνήθηκαν ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν τα μέτρα προστασίας στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, αλλά παράλληλα ζητήθηκε να μεταφερθεί προς την Κυβέρνηση το αίτημα βοήθειας και ενίσχυσης των καταστημάτων με κάθε τρόπο, καθώς βαδίζουμε προς έναν επιβεβαιωμένο πολύ δύσκολο χειμώνα.
«Το Δ.Σ. καθώς και τα μέλη του ΣΙΚΑΕΛ, αναφέρει ανακοίνωση, απευθύνει έκκληση προς όλους τους συναδέλφους να τηρούν αυστηρά τα μέτρα (ενόψει και της εθνικής εορτής), όπως επίσης και οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν συνειδητά την επίσκεψή τους σε καταστήματα που τυχόν παραβαίνουν τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα.
Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να παρέχουμε ασφαλή και υπεύθυνη διασκέδαση και αυτό θα κάνουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την εστίαση και την αναψυχή στην πόλη μας. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τους συμπολίτες μας και τις επιχειρήσεις μας».

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass