Ακόμη 3 μήνες χωρίς γέφυρα...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ -«ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ»: ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ EWAY... ΠΛΕΟΝ ΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2020 15:09

Ζητώντας την κατανόηση για την όχληση των οδηγών που εξυπηρετούνταν

στις μετακινήσεις τους από τη γέφυρα του Πηνειού και τονίζοντας ότι μετά το πέρας των εργασιών συντήρησης οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια ασφαλή και πλήρως αναβαθμισμένη γέφυρα, η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ανακοίνωσε την έγκριση της παράτασης του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των εργασιών στη γέφυρα του Πηνειού στην κοιλάδα των Τεμπών, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «η τρίμηνη παράταση κρίθηκε αναγκαία, καθώς μια πληθώρα απρόβλεπτων συμβάντων και δυσκολιών καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών στη γέφυρα Πηνειού, οδήγησε κατ’ επανάληψη στην ανάγκη αναθεωρήσεων της μελέτης ενίσχυσης.
Οι μεγαλύτερες προκλήσεις προκειμένου να παραδοθεί ένα άρτιο και ασφαλές έργο αφορούσαν στη θεμελίωση του τεχνικού, λόγω δυσμενών εδαφικών συνθηκών και ως εκ τούτου απαιτήθηκαν πρόσθετες εκτεταμένες εργασίες βελτιστοποίησης του εδάφους με τσιμεντενέσεις. Η έλλειψη της αρχικής μελέτης κατασκευής της γέφυρας καθώς και του μητρώου του έργου, προκάλεσε και την ανάγκη για συχνές τροποποιήσεις της μελέτης, λόγω ευρημάτων κατά τη φάση υλοποίησης της ενίσχυσης, τα οποία δεν αντιστοιχούσαν με τα δεδομένα και τις παραδοχές της μελέτης ενίσχυσης.
Στις ανωτέρω απρόβλεπτες δυσκολίες προστέθηκαν οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας σε παραδόσεις υλικών και επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού, με αποτέλεσμα το σύνολο των καθυστερήσεων να ανέλθει στους 7 μήνες, από την αρχική πρόβλεψη ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2020. Με κατανόηση για την όχληση των οδηγών που εξυπηρετούνταν στις μετακινήσεις τους από τη γέφυρα του Πηνειού, αλλά και την αιτιολογημένη ανυπομονησία των κατοίκων της περιοχής για την παράδοση σε χρήση αυτού του σημαντικού τοπόσημου, έχοντας όμως ως πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια της υποδομής και των οδηγών, κρίθηκε ως αναγκαία αυτή η χρονική παράταση, προκειμένου το έργο που θα παραδοθεί να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή οδική ασφάλεια, αλλά και διατήρηση της αδιαμφισβήτητης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της γέφυρας για πολλές δεκαετίες».
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Νέα παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με αποκλεισμό της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς στην περιοχή της υφιστάμενης γέφυρας Πηνειού (χ.θ. 11+950), για την εκτέλεση εργασιών ενίσχυσής της και για χρονικό διάστημα έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, ανακοίνωσε χθες και η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ EWAY... ΠΑΣ ΠΑΝΤΟΥ!
Στο μεταξύ νέα πρόσκληση να προμηθευτούν εντελώς δωρεάν τον πομποδέκτη eway, αφού από τις 4 Νοεμβρίου 2020, τίθεται σε λειτουργία ανανεωμένη η διαλειτουργικότητα των ελληνικών πομποδεκτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, άρα θα είναι περισσότερο χρήσιμη στους χρήστες των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας, απευθύνει η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Μέχρι στιγμής περίπου 60.000 οδηγοί κάνουν χρήση του πομποδέκτη, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα στον οδηγό να περνά πιο γρήγορα από τα διόδια, χωρίς να περιμένει στην oυρά, με ασφάλεια αφού δεν έρχεται σε επαφή με υπάλληλο και χρήματα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εκμεταλλεύεται και τα εκπτωτικά πακέτα της εταιρείας, άρα έχει και οικονομικό όφελος.
Σύμφωνα με την εταιρεία «επιλέγοντας τον πομποδέκτη eway από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για τις μετακινήσεις τους στην Ελλάδα, οι οδηγοί απολαμβάνουν προνομιακές τιμές και εκπτωτικά προγράμματα μόνο για τους συνδρομητές eway, γρήγορα και άνετα ταξίδια, κάνοντας χρήση των αποκλειστικών λωρίδων διέλευσης στους σταθμούς διοδίων, διελεύσεις χωρίς καθυστέρηση για πληρωμές με μετρητά ή κάρτα, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής. Για τους κατόχους πομποδεκτών άλλων εταιρειών, ισχύουν οι ονομαστικές τιμές διοδίων.
Οι συνδρομητές eway δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς η υπηρεσία διαλειτουργικότητας ενεργοποιείται αυτόματα και δωρεάν στις 4 Νοεμβρίου.
Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον πομποδέκτη eway και να ενημερωθούν για τη διαλειτουργικότητα, καθώς και για τα εκπτωτικά προγράμματα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.myeway.gr ή να απευθυνθούν στην Εξυπηρέτηση Πελατών στο τηλέφωνο 2410-741440 (Δευτέρα - Κυριακή 07:00-22:00). Δεν υπάρχει περιορισμός ή πλαφόν στην κατάθεση χρημάτων του πομποδέκτη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass