Δέκα χρόνια διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους...

ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ, ΑΛΛΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2020 21:03

Μετά από δέκα περίπου χρόνια και μεγάλο δικαστικό αγώνα –όπως όλα δείχνουν- θα φτάσουν

να πάρουν στα χέρια τους χρήματα από δεδουλευμένα μιας μεταβατικής περιόδου. Ο λόγος για πέντε εργαζόμενους από την Καρδίτσα που ανήκαν στο δυναμικό του Ενιαίου ΚΕΚ Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, το οποίο κάποια στιγμή πέρασε από την τότε Νομαρχία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Οι πέντε εργαζόμενοι άσκησαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καρδίτσας αγωγή, με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών, στρεφόμενοι κατά της εν λόγω εταιρείας και εναντίον της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Όπως αναφέρουν στην αγωγή εργάστηκαν ως υπάλληλοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου στο ΚΕΚ, του οποίου καθολική διάδοχος είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και για το χρονικό διάστημα από το 2013 μέχρι και τον χρόνο ανάληψης υπηρεσίας στην Περιφέρεια έχουν οικονομικές απαιτήσεις.
Επί της αγωγής τους εκδόθηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καρδίτσας, με την οποία έγινε εν μέρει δεκτή αυτή, υποχρεώνοντας τους εναγομένους, να καταβάλουν ποσά της τάξης από 6.765 ευρώ έως 26.404 ευρώ στον καθένα και καθεμιά από τους ενάγοντες, με τους νόμιμους τόκους.
Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση από την Περιφέρεια, επί της οποίας εκδόθηκε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας, η οποία ήταν απορριπτική δικαιώνοντας τους εργαζόμενους.
Τον περασμένο Ιούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη «Θεσσαλία στην Καρδιά μας» είχε καταθέσει επερώτηση με την οποία διευκρίνιζε ότι με τη λύση του εν λόγω ΚΕΚ, οι πέντε υπάλληλοι, βάσει απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, μεταφέρθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ως υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας. Η πράξη κατάταξής τους δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ του 2014 με αναδρομική ισχύ σύμφωνα με το νόμο 4225/2014, άρθρο 15. «Οι πέντε υπάλληλοι συνέχισαν να εργάζονται δίχως να μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα διακοπής σύμφωνα με την έκθεση του επόπτη εργασίας και τη σχετική κατάθεση του τότε αντιπεριφερειάρχη» ανέφερε μεταξύ άλλων η «Θεσσαλία στην Καρδιά μας».
Την περασμένη Παρασκευή 23 Οκτώβρη 2020, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να κατατεθεί αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο μετά από σχετική εισήγηση του νομικού τμήματος.
Την εισήγηση του νομικού τμήματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας καταψήφισε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τάσος Τσιαπλές με την επισήμανση ότι πρέπει να παραιτηθεί η Περιφέρεια και να μην οδηγηθεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.
Λευκό ψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Καναβός και Τσιάρας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass