Εξηγήσεις για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας

ΖΗΤΑ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2020 16:31

Εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας και το κατά πόσο αυτά είναι θωρακισμένα απέναντι στην πανδημία, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επικαλείται, μεταξύ άλλων, τις δηλώσεις – «βόμβα» του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, ο οποίος σε ραδιοφωνικό σταθμό κατηγόρησε για αδράνεια τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Σερέτη και «ομολογεί ευθέως, ότι στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, το ένα εκ των οποίων αποτελεί νοσοκομείο Αναφοράς, δεν έχουν γίνει, ούτε προσλήψεις προσωπικού, ούτε προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, αν και ο ίδιος ενέταξε προμήθειες και προσλήψεις στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους εκατομμυρίων ευρώ».
Στην ερώτησή του ο κ. Κόκκαλης επισημαίνει επίσης ότι, η ασφυκτική κατάσταση, που επικρατεί στο ΕΣΥ της Λάρισας σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη και σε όλη την υγειονομική περιφέρεια, πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα, Πολιτική ηγεσία, Διοικήσεις, Περιφέρεια, ώστε να παράσχετε τις εγγυήσεις, που οφείλετε για την υγεία των πολιτών, με αίσθημα συνολικής ευθύνης και όχι καιροσκοπικού επιμερισμού των ευθυνών, που μόνο σε ανώφελους διχασμούς και εμφυλίους μεταξύ «ημετέρων» οδηγούν».
Μετά τα προαναφερθέντα, ο κ. Κόκκαλης ερωτά τον κ. Κικίλια τα εξής: «Εάν πράγματι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εντάξει έργα εξοπλισμού των νοσοκομείων της Λάρισας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, και προσλήψεων προσωπικού; Ποιοι είναι οι λόγοι μη απορρόφησης αυτών των κονδυλίων; Σε ποια μέτρα προχώρησε το Υπουργείο Υγείας για τη θωράκιση των νοσοκομείων της Λάρισας έως σήμερα, σε αριθμό προσλήψεων προσωπικού, δημιουργίας κλινών ΜΕΘ, θαλάμων Αρνητικής πίεσης, και σε ποια άμεσα μέτρα κατατείνει ο σχεδιασμός του Υπουργείου, για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass